Op zoek naar Maria kandidaat Natascha Molly studeerde in 2020 af aan de master Muziektheater aan Fontys. Zij deed hiervoor een bachelor Klassiek Muziektheater aan Fontys. Door deze brede muzikale scholing kan ze zowel klassiek als moderne repertoires vertolken. Naast haar studie heeft Natascha al wat ervaringen opgedaan, bijvoorbeeld bij de Efteling Shows van de Efteling. 

Qua ervaring is Natascha de benjamin van de groep te noemen, dus het kan zijn dat mensen haar zullen zien als underdog tijdens Op zoek naar Maria, maar dat ziet zij helemaal niet als iets negatiefs.

Het enthousiasme van Maria en hoe erg ze mensen wil helpen zijn eigenschappen van Maria waar Natascha zichzelf in herkent. Hetzelfde geldt voor de valkuil van dingen niet durven, maar jezelf dan toch een schop onder de kont geven. Wat mensen echt totaal niet bij haar plaatsen, is dat Natascha een echte gamer is. Dat is haar grootste guilty pleasure. 

Benieuwd geworden naar Natascha? Bekijk haar optredens van de liveshows.

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“Mijn favoriete nummer is ‘Edelweiss’. Ik vind het zo'n prachtig nummer. En dan met name wanneer de Kapitein het speelt op zijn gitaar en Liesl meezingt. Het is eenvoudig, lief en puur.” 

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“Ik heb niet per se een favoriete musical. De laatste die me écht geraakt heeft is Everybody's talking about Jamie. Deze heb ik vorig jaar in Londen gezien. Het feit dat het een waargebeurd verhaal is en er heel veel mensen zijn wiens verhaal precies hetzelfde is, raakte me. Ik vind het zo erg als mensen niet zichzelf mogen en vooral durven te zijn. Deze musical liet zien hoe dit voor deze personen is en vooral hoe je er het beste mee om kunt gaan. Wees jezelf, je mag er zijn!”

blockquote
Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd, dus voor mij begint het avontuur nu pas echt
Natascha Molly

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou? 

“Ik vind het ontzettend tof en spannend om mee te doen. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd, dus voor mij begint het avontuur nu pas echt. Dat ik, ook nog eens als getint meisje, tussen deze mooie en talentvolle mensen sta vind ik heel bijzonder. Het wordt een spannende, maar vooral leerzame tijd en ik ga van ieder moment genieten.”

Natascha Molly is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria. 

Deel dit artikel