Tijdens haar studie Muziektheater aan Codarts was Op zoek naar Maria kandidaat Sanne den Besten al te zien in The Little Mermaid. Vlak na haar afstuderen vertrok ze met de voorstelling The Humans voor een aantal weken naar New York. Bij terugkomst was ze onderdeel van BNN programma Like ADAM en speelde ze in The Sound of Music (2015), als understudy van Maria. Kort hierna vertrok ze naar London om te spelen in Les Misérables.

De afgelopen jaren heeft Sanne in verschillende voorstellingen op West End gestaan, waaronder in MAMMA MIA! (2016), waarin ze de hoofdrol van Sophie speelde en The Grinning Man (2018), waarin ze de hoofdrol van Dea vertolkte. Sanne vindt theater om veel redenen belangrijk. Niet alleen als vermaak, maar bijvoorbeeld ook als educatie waardoor mensen hun eigen angsten, problemen of verdriet leren begrijpen.

Sanne kent de rol van Maria natuurlijk al een beetje en herkent zich in veel van haar. Ze vindt het mooi wat voor groot open hart Maria heeft en als ze een probleem heeft dan maakt ze er een sport van om een oplossing te vinden. Ze laat zeker niet over zich heen lopen. Dat zijn dingen die Sanne deelt met Maria.

Benieuwd geworden naar Sanne? Bekijk haar optredens van de liveshows.

Sanne moet helaas het programma na de derde aflevering verlaten. Ze laat nog een laatste keer van zich horen met het prachtige ‘Bergen of Dalen’. 

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“Moeilijk! Het leuke aan deze rol vind ik juist dat er zoveel verschillende kleuren in zitten. Als ik dan echt moet kiezen vind ik ‘Ik kan heel de wereld aan/I have Confidence’ erg leuk om te spelen! Ook de nummers met de kinderen zijn speels en tegelijkertijd hartverwarmend, juist het contrast lijkt me zo leuk!”

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“Dat zijn er meerdere. Toen ik twaalf was zag ik ‘Turks Fruit’ met onder andere Antonie Kamerling en Jelka van Houten. Dat vond ik toen heel inspirerend omdat het rauw, klein, eerlijk en oprecht was. Ik heb zelf altijd het meest met kleinere, intieme voorstellingen. In London heb ik een paar jaar terug ook "Gypsy" gezien, een spektakel waar Imelda Staunton haar rol zoveel diepgang en ballen gaf, dat ze iedereen van het toneel afblies!”

blockquote
De kans om te zingen en spelen met een live orkest in een tijd als deze zie ik echt als een kadootje!
Sanne den Besten

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou? 

“Een grote uitdaging, mezelf ontwikkelen, me laten inspireren door al het talent om mij heen en weer kunnen doen wat ik het liefste doe! De kans om te zingen en spelen met een live orkest in een tijd als deze zie ik echt als een kadootje! Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat Maria zo'n leuke rol is :)!”

Sanne den Besten is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria.

Deel dit artikel