In 2013 behaalde Op zoek naar Maria kandidaat Sylvia Boone haar bachelor Musicaltheater aan Fontys en speelde daarna 5 jaar de rol van Prinses Madeliefje in Prinsessia van Studio 100. Door deze ervaring kwam Sylvia erachter dat ze andere vormen wilde gaan zingen en dit heeft haar doen besluiten om de master Klassiek Muziektheater aan Fontys te doen. Zij rondde deze master in 2019 af en heeft sindsdien onder andere bij de Hollandse Opera in het ensemble gestaan.

Sylvia heeft altijd een verbinding met de rol van Maria en de musical gehad. Het was ook deze muziek die ze ooit bij haar eerste zangles zong en de afgelopen jaren heeft ze het repertoire ook veel gezongen. 

Sylvia is een doorzetter, creatief en heeft een aanstekelijk enthousiasme, iets wat ze deelt met Maria. Sylvia wil graag haar passie voor muziek aan jonge mensen laten zien. Ze wil een inspiratie zijn voor de volgende generatie.

Sylvia moet helaas het programma na de eerste aflevering al verlaten. Ze laat nog een laatste keer van zich horen met het prachtige ‘Bergen of Dalen’. 

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“Edelweiss’, Het is een lied dat gaat over de pure schoonheid van de natuur. Dit is wat 'thuis zijn’ voor mij betekent. Het roept veel herinneringen bij me op aan mijn jeugd toen ik blootvoets door de madeliefjes holde in de tuin en tegelijkertijd denk ik aan mijn oma. Dit is het laatste liedje dat ik samen met haar zong in het ziekenhuis.” 

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“De musical die altijd al een bijzonder plekje in mijn hart heeft is Sunset Boulevard. Ik weet nog dat ik in mijn tienerjaren in het youtube-algoritme verstrikt was geraakt in de musical-video's. Toen zag ik Glenn Close in de rol van Norma Desmond ‘As if we never said goodbye’ zingen tijdens de Tony Awards van 1995. Ik was HELEMAAL verkocht. Haar interpretatie, de muziek en haar voorkomen. Dit wilde ik ook zijn. Dus ik zette een soortgelijke hoed op en zong urenlang op m’n kamertje mee en bestudeerde wat zij deed. Als klap op de vuurpijl heb ik deze musical totaal onverwacht in 2017 op Broadway gezien met, jawel, Glenn Close in de hoofdrol! Je kan daar Lotery-tickets winnen en ik had prijs. Ze zong en speelde het met haar 70 jaar nog steeds waanzinnig. Tranen en kippenvel. Ik ben zo dankbaar dat ik dit nog gezien heb.” 

blockquote
Ik heb ontzettend veel zin om jullie mee te nemen in mijn verhalen en liefde voor dit vak!
Sylvia Boone

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou? 

“Een stapje dichter bij het mogen spelen van Maria en deze muziek die ik het liefste zing. Ik heb ontzettend veel zin om jullie mee te nemen in mijn verhalen en liefde voor dit vak. Het is de uitgelezen kans om me te kunnen profileren als performer. Dit programma komt naar mijn gevoel op het juiste moment. Toen ik een aantal jaren geleden naar Op zoek naar... keek raakte ik zo geïnspireerd en warm voor dit vak. De meeste theaters liggen al even stil, dus net nu moeten we elkaar nog meer inspireren en stimuleren dan ooit tevoren. Het jonge publiek kent me misschien als Prinses Madeliefje in de kinderserie Prinsessia. Daarin heb ik reeds een deel van mezelf kunnen laten zien. Ik ben de afgelopen jaren best wel 'off the radar' geweest omdat ik me verder wilde verdiepen in de klassieke zangtechniek. Nu verheug ik me erop om te laten zien wat ik nog meer in mijn mars heb! Dat dit op mijn pad komt, voelt als een groot cadeau.“

Sylvia Boone is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria.

Deel dit artikel