Op zoek naar Maria kandidaat Tessa Sunniva stond als jong meisje in The Sound Of Music (2003) en heeft vanaf haar rol als Ariël in The Little Mermaid (waarvoor ze een Musical World Award voor won voor aanstormend talent) hoofdrollen gespeeld in (internationale) musicals. Zo speelde ze onder andere Jane in Disney’s Tarzan in Oberhausen.

Een hoogtepunt in haar carrière tot nu toe was de hoofdrol in Anastasia afgelopen seizoen in het Circustheater in Scheveningen. Ze werd ook genomineerd voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol bij de Musical Awards van 2020. Toen Tessa vanaf haar 7e musical ontdekte wist ze dat dit is wat ze wilde doen. Muziek is voor haar geen keuze, het is een noodzaak. 

Tessa heeft een geschiedenis met The Sound of Music, doordat ze als klein meisje al Brigitta speelde in de productie van Stage Entertainment. Ze vindt de muziek en de productie nog altijd fantastisch. Ze herkent eigenschappen van Maria in zichzelf; ze ziet ook altijd het positieve in mensen en daarbij speelt muziek ook een grote rol in Maria’s leven. 

Benieuwd geworden naar Tessa? Bekijk haar optredens van de liveshows.

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“Mijn favoriete The Sound of Music nummer is ‘I have Confidence’. Het is een heel fijn nummer om te zingen, maar ik vind voornamelijk de boodschap en de opbouw van dit nummer erg mooi. De verschillende emoties waar Maria doorheen gaat zijn erg herkenbaar. De onzekerheid waar ze mee begint, maar uiteindelijk de moed vindt om er helemaal voor te gaan en in zichzelf gelooft.” 

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“De mooiste show die ik ooit heb gezien… Het is heel moeilijk om er maar één te kiezen, er zijn zoveel ontzettend mooie producties. Maar de show die de grootste indruk op mij heeft gemaakt is Aida. Dit was de eerste grote musical die ik gezien heb. Ik weet nog goed dat ik als klein meisje in de zaal in Scheveningen zat en zo onder de indruk was van alles. De prachtige muziek, het verhaal, de acteurs, de kleding, het decor. De cd die ik na afloop kreeg, heb ik nog jarenlang grijs gedraaid. Deze show heeft zeker een bijzonder plekje in mijn hart.” 

blockquote
Als 12-jarig meisje droomde ik ervan ooit ook de rol van Maria te mogen spelen
Tessa Sunniva

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou? 

“Ik doe mee aan het programma omdat ik Maria een ontzettend leuke rol vind en denk dat deze ook goed bij mij past. Maar ook omdat The Sound of Music een bijzondere productie voor mij is. Met deze show, waarin ik als kind in het Circustheater de rol van Brigitta mocht spelen, is het voor mij allemaal begonnen. En als 12-jarig meisje droomde ik er toen van, ooit ook de rol van Maria te mogen spelen. Ik hoop dat die droom van toen, nu uitkomt. Dan is de cirkel voor mij helemaal rond.”  

Tessa Sunniva is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria. 

Deel dit artikel