Op zoek naar Maria kandidaat Valerie Curlingford is een veelzijdig artiest en heeft van jongs af aan meerdere hoogtepunten beleefd. Als 13-jarig meisje deed ze met een eigen geschreven nummer mee aan het Junior Songfestival en meteen na haar afstuderen aan Lucia Marthas in 2013 is ze naar het buitenland vertrokken en heeft ze als leadvocalist op een van de grootste cruiseschepen ter wereld gestaan. 

Tussendoor is ze als model gerepost door Rihanna op Instagram en mocht ze koortjes inzingen op een track van de wereldberoemde dj Martin Garrix. Maar ze heeft ook in musicals gespeeld. In 2019 stond ze in het ensemble van Aida in Concert en afgelopen jaar speelde ze een Ikette in Tina (2020).

In zichzelf herkent Valerie van Maria het zorgzame, maar ook dat ze soms te weinig aan zichzelf denkt. Ze zorgt graag voor anderen, maar moet er soms op letten dat ze zichzelf niet vergeet. Op het podium is ze een echt podiumbeest.

Benieuwd geworden naar Valerie? Bekijk haar optredens van de liveshows.

Valerie moet helaas het programma na de halve finale verlaten. Ze laat nog een laatste keer van zich horen met het prachtige ‘Bergen of Dalen’. 

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“De boer en boerin (Jodel song)!’ Het is het lied dat mijn zusje en ik altijd uit volle borst mee zongen. We hadden vroeger een tv-hoekje met allemaal videobanden en daar zongen wij dan alle liedjes mee! De boer en boerin was echt onze favoriet! Een lied wat hele leuke herinneringen naar boven haalt van toen ik jong was.”

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“Fela! Het is niet een musical met de mooiste decorstukken of kostuums of waarvan ik alle liedjes nu nog ken en kan meezingen, maar het is een show wat voor mij anders was dan wat ik eerder gezien heb. Ander soort muziek, dans en verhaal. Het was het eerste wat in mij opkwam en dan heeft het zeker wel indruk gemaakt!”

blockquote
Het zou geweldig zijn als ik de kans zou krijgen om deze rol te vertolken!
Valerie Curlingford

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou? 

“Het zou geweldig zijn als ik de kans zou krijgen om deze rol te vertolken! Het is zo een iconische show en ik heb zoveel mooie en leuke herinneringen aan de show. Ook denk ik dat ongeacht of ik het word of niet, dat dit een mooie kans is om te laten zien wie ik ben en wat ik kan.”

Valerie Curlingford is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria. 

Deel dit artikel