Op zoek naar Maria kandidaat Willemijn Maandag studeerde in 2017 af aan Fontys voor Musicaltheater en heeft sindsdien altijd in musicals gestaan. Zo stond zij in A Chorus Line (2016/2017) en coverde daar onder andere de rollen Val, Maggie en Bebe en speelde ze in My Fair Lady als ensemble en cover Eliza Doolittle. In 2018/2019 stond ze in Evita en heeft ze één avond de rol van Evita mogen spelen. 

Afgelopen jaar stond ze in Anastasia en was ze de understudy voor de rol van Anya. Naast haar werk in theater heeft ze ook een gastrol in Flikken Maastricht gespeeld en heeft ze sinds vorig jaar het zangtrio Lunedi, samen met haar twee zussen.

Willemijn houdt enorm veel van kinderen. Ze weet ook hoe het is om in een groot gezin op te groeien. Maria brengt de liefde weer terug in het gezin en ze denkt dat ze daarom zoveel voelt voor de musical. Dat optimistische, vrolijke en ervoor willen gaan, dat heeft Willemijn ook. Het lijkt Willemijn heel gaaf om de rol van Maria te mogen spelen; ze wil een keer op de eerste plek staan en dan niet als invaller. 

Benieuwd geworden naar Willemijn? Bekijk haar optredens van de liveshows.

Willemijn moet helaas het programma na de tweede aflevering verlaten. Ze laat nog een laatste keer van zich horen met het prachtige ‘Bergen of Dalen’. 

Wat is je favoriete The Sound of Music nummer? 

“Edelweiss!’ Mijn moeder begon mij pianoles te geven toen ik drie of vier jaar oud was. Ik stapte na een paar jaar over naar een professionele pianoleraar. Maar ik zal onze Quatre-Mains versie van Edelweiss nooit vergeten. Zodra ik de muziek van het nummer hoor, denk ik gelijk terug aan die tijd; het fijne moment van samen muziek maken met mijn familie.”

Wat is de mooiste musical die je ooit hebt gezien?

“Tarzan. Het was de eerste grote musical die ik heb gezien. Ik raakte betoverd door de muziek en alle stunts van de apen in de lianen (ik turnde zelf toen nog). Niet wetende dat ik kon dromen over het spelen van verschillende grote rollen, wist ik vanaf dat moment wel: ‘’Oh, dit wil ik ook!’'

blockquote
Dat wij vroeger vaak ‘de familie Von Trapp’ werden genoemd, vind ik niet zo gek
Willemijn Maandag

Wat betekent jouw deelname aan Op zoek naar Maria voor jou? 

“Allereerst lijkt het mij heel uitdagend om die eerste plek te bemachtigen. Ik heb tot nu toe meerdere hoofdrollen gespeeld, maar altijd als invalster. Het gevoel dat ik elke keer krijg bij het spelen van een grote rol; de verantwoordelijkheid, het dragen van het ritme van de show, de ontwikkeling doormaken en het zo waarachtig mogelijk proberen over te brengen; dat wil ik elke dag! Daarnaast voel ik veel verbinding met dit verhaal. Ik kom zelf uit een groot muzikaal gezin waar veel dingetjes overeenkomen; hoe wij vroeger rondliepen in kleren van dezelfde stofjes en luidkeels liedjes zongen tijdens de weg naar school… Tja, dat wij vroeger vaak ‘’de familie Von Trapp’’ werden genoemd, vind ik niet zo gek.”

Willemijn Maandag is één van de tien Maria’s die vanaf 21 februari de strijd aangaat in Op zoek naar Maria voor de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar Maria. 

Deel dit artikel