“Ik kan niet wachten om alle kandidaten achter elkaar te horen knallen en ben zó benieuwd wie uiteindelijk die twee felbegeerde rollen pakken. Ik zit eerste rang en daar ga ik van genieten!” Jim Bakkum zit in de jury van het AVROTROS-programma Op zoek naar…

Jim Bakkum is bekend geworden als kandidaat van de talentenjacht Idols in 2002/2003. Hij heeft vele nummers en albums uitgebracht waaronder zijn eerste hit Tell her, waar hij platina (70.000 stuks verkocht) voor kreeg. 

De eerste Nederlandse Danny

Jim ging daarna ook aan de slag als acteur bij verschillende tv-programma’s, films en theatermusicals. Zo vervulde hij in 2006 de rol van Danny Zuko in de eerste Nederlandse versie van de musical Grease.

Op-zoek-naar-juryleden-en-frits-sissing.jpg
Op zoek naar...
Op-zoek-naar-juryleden-en-frits-sissing.jpg

Sindsdien was hij in talloze andere musicals te zien zoals onder andere: Nick Piazza in Fame (2007-2009), Fiyero in Wicked (2011-2013) en Hero in All Stars the musical (2018-2019).

Jim heeft onlangs, samen met Bettina Holwerda, vijftien jaar later nadat ze samen in de musical speelden een Grease-medley gezongen op de Musical Awards: the Kick-off 2022.

Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar…

Deel dit artikel