‘Ik heb heel veel zin om elke vrijdagavond van zulk jong en groot talent te gaan genieten.’ Marlijn Weerdenburg zit in de jury van het AVROTROS-programma Op zoek naar…

Marlijn is alumnus van het Brabants Conservatorium - richting muziektheater - en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze liep tijdens haar studie stage bij Herman van Veen en tourde met hem in Nederland en Duitsland.

Ze speelde tijdens haar stagejaar in de musical Hair en vertolkte de rol van Charlotte in Soldaat van Oranje in het allereerste seizoen. Daarna speelde ze in verschillende muziektheater voorstellingen. Vorig jaar speelde Marlijn de rol van Prinses Diana in Diana & Zonen (2021-2022).

Van 2012 tot 2016 speelde ze vier seisoenen lang de titelrol van de komische feelgood serie Danni Lowinski.

Op-zoek-naar-juryleden-en-frits-sissing.jpg
Op zoek naar...
Op-zoek-naar-juryleden-en-frits-sissing.jpg

Daarnaast tourde ze jarenlang in Nederland, maar ook internationaal, met haar band Miss Molly & Me. In 2020 kwam haar debuutalbum MARLIJN uit. Ze speelt sinds 2019 met haar eigen theatervoorstellingen door het land. In 2023 verschijnt haar tweede album.

Sinds 2015 werkt ze ook als presentatrice voor programma’s als Broodje Gezond, Hotel Romantiek, Aan ’t Zand en AVROTROS’ Moltalk. Marlijn presenteerde onlangs samen met Frits Sissing Musical Awards, the Kick-Off en is vanaf begin 2023 te zien in het AVROTROS-programma DNA Onbekend.

Volg AVROTROS Musical op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws en exclusieve beelden van Op zoek naar…

Deel dit artikel