In de speciale 'You're the one that I want'-clip worden de 16 kandidaten van Op zoek naar... onthuld. Wie van de jonge talenten worden de nieuwe Danny en Sandy?

In de zesde editie van het programma Op zoek naar... leidt de zoektocht voor het eerst in de geschiedenis niet naar één maar naar twee musicalhoofdrolspelers. In zeven vrijdagavondshows, gepresenteerd door Frits Sissing, strijden maar liefst 16 talentvolle kandidaten om de felbegeerde hoofdrollen van Danny én Sandy uit Grease. De kandidaten zijn vanaf vrijdag 23 december wekelijks om 20.25 uur te bewonderen op NPO 1. 

Dit zijn de 16 kandidaten

Op-zoek-naar-2022-kandidaten-en-frits-sissing.jpg
De kandidaten van Op zoek naar...
Op-zoek-naar-2022-kandidaten-en-frits-sissing.jpg

Van links naar rechts: Lya Luca (lichtblauw), Dominique de Bont (paars), Victor Lammertijn (groen), Paul Morris (geel), Wendela van Sprundel (rood), Davy Reedijk (oranje), Magtel de Laat (oranje), Melissa Peters (roze), Dylan Meischke (roze), Aimée de Pater (donkerblauw), Imahni Tsolakis (groen), Jarno Korf (kobaltblauw), Danique Graanoogst (geel), Shay Lachman (donkerblauw), Tristan van der Lingen (rood) en Jeffrey Zwaan (paars).

Wat is de mooiste musical die de kandidaten hebben gezien? Wat hebben ze voor hun deelname aan Op zoek naar... al gedaan? Leer de Danny's en Sandy's beter kennen. 

Frits Sissing over Op zoek naar...

'Deze 16 kandidaten zijn stuk voor stuk jonge talenten met een passie voor zang, dans en acteren. In Op zoek naar… geven we ze een podium om hun talent nog meer te ontwikkelen en tegelijkertijd verrijken we de cultuursector met nieuw talent. Ik heb er ontzettend veel zin in om heel Nederland te laten zien wat deze Danny’s en Sandy’s in hun mars hebben.'

De juryleden

In de nieuwe reeks van Op zoek naar… staan de kandidaten tegenover een vierkoppige jury die bestaat uit: presentatrice en musicalster Marlijn Weerdenburg, zanger en voormalige Danny-speler Jim Bakkum, theatermaker en musicalkenner Maurice Wijnen én een wekelijks afwisselend gastjurylid.

In de eerste liveshow wordt de jury bijgestaan door niemand minder dan Jamai Loman. Dit seizoen geeft de jury nog steeds het commentaar en adviseert de kijkers thuis, maar het publiek mag stemmen op hun favoriet en bepaalt dus volledig welke Danny en Sandy er af vallen.

De kandidaten met de minste stemmen krijgen een herkansing in de sing-off. Een nieuw element dit seizoen, anders dan voorgaande jaren, is dat de kijker thuis door middel van een extra stemronde één kandidaat kan redden in de liveshow.

Juryleden-Op-zoek-naar-2022.jpg
De juryleden van Op zoek naar...
Juryleden-Op-zoek-naar-2022.jpg

Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins), Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro) en Nandi van Beurden (Op zoek naar Maria)?

Kom naar de liveshows

Wil jij aanwezig zijn bij een van de liveshows van Op zoek naar... en de kandidaten in actie zien? Wees er dan snel bij en bestel hier je tickets!

Deel dit artikel