In de vierde liveshow van 'Op zoek naar Maria' zijn er nog zeven Maria's in de strijd. Nandi, Valerie, Tessa, Natascha, Renée, Jolijn en Anouk laten weer horen wat ze in huis hebben, in de hoop steeds dichterbij die ultieme hoofdprijs te komen. De kandidaten worden begeleid door een zestien-koppige live band en het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

De jury van 'Op zoek naar Maria' bestaat uit voorzitter Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer - zij is de regisseur van de musical The Sound of Music. Maar ook de kijker thuis kan zijn of haar stem uitbrengen via bellen, sms'en of online. Welke van de Maria's in spe halen de volgende ronde?

De optredens worden gedurende de liveshow van 'Op zoek naar Maria' aangevuld.

De 7 Maria’s - This Is Me

Hier zijn ze: de zeven overgebleven Maria’s! Natascha, Valerie, Jolijn, Anouk, Tessa, Renée en Nandi veroveren het podium met het aanstekelijke ‘This Is Me’. Ze worden begeleid door de daverende drummers van de Leidse Show en Marchingband K&G. Wat een heerlijke start! Benieuwd naar de kandidaten? Leer de Maria's kennen.

Tessa Sunniva - All Die Jazz

Maria in spe Tessa opent de vierde liveshow met één van de favorieten van juryvoorzitter Pia: ‘All die Jazz’ uit de musical ‘Chicago’. Vorige week stond Tessa in de sing off, lukt het haar met dit optreden direct een plek te veroveren voor volgende week?

Natascha Molly - Denk Aan Mij

Maria in spe Natascha laat het publiek genieten van de klassieker ‘Denk Aan Mij’ uit de musical ‘The Phantom of the Opera’. Je hoort het: denk aan Natascha! Lukt het haar hiermee de volgende liveshow te bereiken?

Jolijn Henneman - Jolene

Maria in spe Jolijn Goes All American met de song ‘Jolene’ van Dolly Parton. Een lekker countrynummer, dat inspeelt op de emotie. Kan Jolijn hiermee de gevreesde sing off vermijden?

Anouk van Laake - Somewhere

Maria in spe Anouk schittert met het mooie ‘Somewhere’ uit de musical ‘West Side Story’. Een andere Maria in een andere grote musical: hoe brengt Anouk het ervan af?

Renée de Gruijl - Zeur Niet

Maria in spe Renée laat haar komische kant zien met haar vertolking van het typische Annie M.G. Schmidt-pareltje ‘Zeur Niet’. Een duidelijke boodschap: zeur niet, stem op mij! Weet Renée de jury en de kijkers aan haar kant te krijgen?

Nandi van Beurden - Singing in the Rain

Maria is spe Nandi verzoekt de weergoden met haar vrolijke uitvoering van ‘Singing in the Rain’, uit de gelijknamige musicalfilm. Het ultieme shownummer, inclusief tapdance! Zingt en danst ze zichzelf hiermee door naar de volgende liveshow?

Valerie Curlingford - Inspiratie

Maria in spe Valerie sluit de optredens van ‘Op zoek naar Maria’ met haar versie van het prachtige nummer ‘Inspiratie’ uit de musical ‘Joe’. Geeft ze de kijkers thuis hiermee genoeg inspiratie om op haar te stemmen?

De 7 Maria’s - Moves Like Jagger

Kunnen de zeven overgebleven Maria’s een beetje dansen? Jazeker, en hoe! They’ve got the moves like Jagger! Natascha, Valerie, Jolijn, Anouk, Tessa, Renée en Nandi geven nog één keer alles wat ze hebben in het afsluitende groepsoptreden.

Sing off Valerie en Renée

Na een zinderende strijd staan er nog twee Maria’s tegenover elkaar in de hartverscheurende sing off. Twee getalenteerde dames, en maar één plek in de vijfde liveshow. Welke Maria in spe weet Pia Douwes te overtuigen van haar kwaliteiten? Valerie en Renée zingen samen de prachtige ballade ‘I Know Him So Well’ uit de musical ‘Chess’.

Spoiler: onder deze video lees en zie je welke Maria er afvalt.Afscheid Renée - Bergen of Dalen

Hoe moeilijk het ook is: ook deze vierde week moeten we afscheid nemen van een Maria in spe. Helaas gaat het doek neer voor de geweldige Renée. Dankjewel Renée, we gaan je missen!

Deel dit artikel