Het is tijd voor de vijfde liveshow van 'Op zoek naar Maria', en dat betekent dat we zijn aangekomen bij de kwartfinale! Met nog zes Maria's in de strijd belooft het een spannende aflevering te worden. Nandi, Valerie, Tessa, Natascha, Jolijn en Anouk geven alles om in de halve finale terecht te komen. Voor het eerst vinden er twee extra optredens plaats, waarbij drie Maria's samen een gelegenheidstrio vormen. De kandidaten worden begeleid door een zestien-koppige live band en het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

De jury van 'Op zoek naar Maria' bestaat uit voorzitter Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer - zij is de regisseur van de musical The Sound of Music. Maar ook de kijker thuis kan zijn of haar stem uitbrengen via bellen, sms'en of online. Welke van de Maria's in spe halen de volgende ronde?

De 6 Maria’s - A Brand New Day

De zes overgebleven Maria’s in spe Tessa, Nandi, Valerie, Anouk, Jolijn en Natascha maken zich op voor een gloednieuwe liveshow met het aanstekelijke lied ‘A Brand New Day’ uit de musicalfilm ‘The Wiz’, oorspronkelijk gezongen door Diana Ross. Benieuwd naar de kandidaten? Leer de Maria's kennen.

Jolijn Henneman - Non, je ne regrette rien

Maria in spe Jolijn Henneman opent de vijfde liveshow van ‘Op zoek naar Maria’ met het iconische Edith Piaf-nummer ‘Non, je ne regrette rien’. 

Nandi van Beurden - Just Give Me A Reason

Maria in spe Nandi van Beurden verovert het podium met de power-ballad ‘Just Give Me A Reason’ van Pink.

Anouk van Laake - Het Dorp

Ook Maria in spe Anouk zingt een prachtige klassieker, dit keer uit onze eigen vaderlandse muziekgeschiedenis: het wonderschone ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. 

Nandi, Valerie en Natascha - Love Me Just A Little Bit More

Voor het eerst staat er een trio aan Maria’s op het podium bij ‘Op zoek naar Maria’! Nandi, Valerie en Natascha zingen de pannen van het dak met de Dolly Dots-knaller ‘Love Me Just A Little Bit More’. Hoe brengen de dames het er samen vanaf?

Tessa Sunniva - I Feel Pretty

Maria in spe Tessa haalt de musical ‘West Side Story’ naar Nederland met haar versie van het vrolijke lied ‘I Feel Pretty’.

Valerie Curlingford - One Day I’ll Fly Away

Maria in spe Valerie vliegt over het podium met de mooie en breekbare Randy Crawford-hit ‘One Day I’ll Fly Away’.

Jolijn, Anouk en Tessa - Candyman

Drie Maria’s samen op het podium: dat wordt gegarandeerd een feestje. Jolijn, Anouk en Tessa knallen met het lekkere swing-nummer ‘Candyman’ van Christina Aguilera. Hoe brengt het gelegenheidstrio het ervan af?

Natascha Molly - River Deep, Mountain High

Maria in spe Natascha kruipt in de huid van Tina Turner met het vurige ‘River Deep, Mountain High’ uit ‘TINA - De Tina Turner Musical’.

De 6 Maria's - New York, New York

De Maria’s gaan internationaal! Start spreading the news… Tessa, Nandi, Valerie, Anouk, Jolijn en Natascha besluiten de kwartfinales van ‘Op zoek naar Maria’ met het opzwepende ‘New York, New York’ van Frank Sinatra. Give it all you’ve got, girls!

Sing off Anouk en Valerie - Avond

Maria’s Anouk en Valerie staan tegenover elkaar in de bloedstollende sing off van aflevering 5 van ‘Op zoek naar Maria’. Aan juryvoorzitter Pia Douwes de keus: welke Maria gaat er door naar de halve finale en maakt nog steeds kans op die allesovertreffende hoofdprijs?

Spoiler: onder deze video lees en zie je welke Maria er in liveshow 5 afvalt.  

Afscheid Anouk - Bergen of Dalen

Vlak voor de halve finale moet Maria in spe Anouk het podium helaas verlaten. Dankjewel voor de mooie weken en prachtige optredens, Anouk. Hopelijk zien we je snel weer!

Deel dit artikel