Na zes spannende weken zijn we toe aan de Grote Finale van Op zoek naar Maria. Welke van de drie overgebleven Maria’s gaat er vandoor met de felbegeerde hoofdrol? Nandi van Beurden, Natascha Molly of Tessa Sunniva? 

In de spetterende finale zingen de drie dames elk een solonummer en een duet met een gevestigde Nederlandse musicalacteur. Na het eerste deel valt een van de Maria's af. In het tweede deel kruipen de twee overgebleven dames voor het eerst echt in de rol van Maria Von Trapp, en zingen ze een nummer uit The Sound of Music. Wie krijgt met dit laatste optreden de meeste stemmen van het publiek en wordt onze Maria? 

De keus is aan het publiek

De kandidaten worden begeleid door een zestien-koppige live band en het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing. De jury van 'Op zoek naar Maria' bestaat uit voorzitter Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer - zij is de regisseur van de musical The Sound of Music. Maar tijdens de Grote Finale is het aan de kijker thuis: via bellen, sms'en of online kiest het publiek zijn of haar favoriet. 

De optredens worden gedurende de liveshow aangevuld.

De 10 Maria’s - The Greatest Show

Om Nandi, Natascha en Tessa te ondersteunen, zijn voor de opening van de finale alle 10 Maria’s weer even terug in het theater. Geniet nog een keer van Sylvia, Willemijn, Sanne, Renée, Anouk, Valerie en Jolijn, samen op het podium met de drie finalisten. Ze brengen het spetterende ‘The Greatest Show’, uit de musicalfilm ‘The Greatest Showman!’ Give it up for… onze 10 Maria’s! Meer weten? Lees meer over de Maria's.

Nandi van Beurden - All That Matters

Maria in spe Nandi verzorgt het eerste solo-optreden van de finale. Ze zingt het prachtige ‘All That Matters’ uit de musical ‘Finding Neverland’.

Natascha Molly & René van Kooten - Meer Vraag Ik Niet Van Jou

Maria in spe Natascha zingt samen met zanger en musicalster René van Kooten het mooie ‘Meer Vraag Ik Niet Van Jou’ uit de musical Phantom of the Opera.

Tessa Sunniva - Mijn Leven Is Van Mij

Maria in spe Tessa showt haar talenten met het krachtige lied ‘Mijn leven is van mij’ uit de musical ‘Elisabeth’.

Nandi van Beurden & William Spaaij - Ergens In De Sterren

Maria in spe Nandi staat voor de tweede keer tijdens de finale op het podium, dit keer met een indrukwekkende partner-in-crime: William Spaaij. Samen zingen ze het fantastische ‘Ergens in de sterren’ uit de musical ‘Aida’.

Natascha Molly - And I’m Telling You, I’m Not Going

Maria in spe Natascha heeft een duidelijke boodschap: I’m Not Going! Voor de tweede keer tijdens de finale laat ze zien wat ze in huis heeft, met het nummer ‘And I’m Telling You, I’m Not Going’ uit de musical ‘Dreamgirls’.

Tessa Sunniva & Milan van Waardenburg - Beauty And The Beast

Ook Maria in spe Tessa mag samen met een getalenteerde mede-musicalster een prachtig duet zingen. Meer musical dan dit wordt het niet: samen met Milan van Waardenburg zingt Tessa het prachtige ‘Beauty and the Beast’.

Afscheid Tessa Sunniva - Bergen of Dalen

Na een ontzettend spannende strijd is het helaas afgelopen voor Maria in spe Tessa. Ze heeft alles gegeven wat ze in zich heeft, maar moet naar huis met een bronzen medaille. Ook een fantastische prestatie! Dankjewel Tessa, we hebben zeven weken lang ontzettend van je genoten. Voor de laatste keer hoor je… ‘Bergen of Dalen’.

Nandi van Beurden en Natascha Molly - I Will Follow Him

Er zijn nog twee Maria’s in de strijd: Nandi en Natascha. Beiden fantastisch, maar er is maar één hoofdrol te vergeven. Samen met de geweldige zangers van het Koor van de Dutch Academy of Performing Arts zingen de dames het swingende Sister Act-nummer ‘I Will Follow Him’. De spanning stijgt...

Nandi van Beurden - De Muziek Van De Hoogste Bergen

De overgebleven twee Maria’s in spe krijgen nog een laatste kans om zich te bewijzen. Het is tijd voor… The Sound of Music! Nandi haalt de ware Maria Von Trapp in zichzelf naar boven en schittert met ‘De Muziek van de Hoogste Bergen’. Een enkeltje Oostenrijk! Maar haalt ze ook een enkeltje hoofdrol?

Natascha Molly - De Muziek Van De Hoogste Bergen

Ook Maria in spe Natascha krijgt nog een laatste kans om zichzelf te bewijzen tegenover het publiek thuis. Dans mee door de Oostenrijkse bergen met het op en top Sound of Music-nummer ‘De Muziek van de Hoogste Bergen’. Laat Natascha hiermee haar innerlijke Maria zien?

Nandi van Beurden - Iets Waar Ik Zielsveel Van Hou

Het is zover: Maria is gevonden! Nandi is de grote winnares van ‘Op zoek naar Maria’. Na zeven weken spetterende, emotionele en indrukwekkende optredens is het publiek het unaniem eens: die hoofdrol in The Sound of Music is voor Nandi. Haar eerste optreden als kersverse Maria is met het lied ‘Iets Waar Ik Zielsveel Van Hou’. Gefeliciteerd, Nandi! We kunnen niet wachten je straks in het theater te bewonderen!

Deel dit artikel