Na vijf spannende weken zijn we aangekomen bij de halve finale van 'Op zoek naar Maria'. Er zijn nog vijf Maria's in de wedstrijd: Nandi, Valerie, Tessa, Natascha en Jolijn. In de bomvolle liveshow zingen de dames elk twee solonummers en staan er twee groepsoptredens op het programma. Veel om van te genieten, dus! De kandidaten worden begeleid door een zestien-koppige live band en het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Welke drie Maria's mogen door naar de Grote Finale?

De jury van 'Op zoek naar Maria' bestaat uit voorzitter Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer - zij is de regisseur van de musical The Sound of Music. Maar ook de kijker thuis kan zijn of haar stem uitbrengen via bellen, sms'en of online. Welke van de Maria's in spe halen de volgende ronde?

De 5 Maria’s - Fame

De laatste vijf overgebleven Maria’s gooien alles in de strijd om die felbegeerde plek in de Grote Finale te bemachtigen. Jolijn, Nandi, Valerie, Tessa en Natascha openen de zesde liveshow met het spetterende ‘Fame’, uit de gelijknamige musical. Girls, get ready for your fame! Benieuwd naar de kandidaten? Leer de Maria's kennen.

Natascha Molly - Heel Alleen

Maria in spe Natascha bijt het spits van de zesde liveshow af met het prachtige ‘Heel Alleen’ uit de musical ‘Les Misérables’.

Jolijn Henneman - Walking on Sunshine

Maria in spe Jolijn haalt de zon in huis met de jaren ‘80 disco-favoriet ‘Walking on Sunshine’ van Katrina & the Waves.

Tessa Sunniva - Heel Even

Maria in spe Tessa vertolkt het mooie 'Heel Even' van de Nederlandse zangeres Shirley Zwerus.

Nandi van Beurden - This Is My Life

Maria in spe Nandi spat van het podium met het krachtige jaren ‘70-nummer ‘This Is My Life’ van Shirley Bassey.

Valerie Curlingford - Tamelijk Voortreffelijk

Maria in spe Valerie kruipt in een andere Julie Andrews-rol voor haar eerste solo-optreden: die van Mary Poppins, met het op-en-top-musicalnummer ‘Tamelijk Voortreffelijk’.

Jolijn Henneman - Dit Keer

Het is tijd voor het tweede solo-optreden van Maria in spe Jolijn. Dit keer gaat ze voor… ‘Dit Keer’, een nummer uit de musical ‘Cabaret’.

Natascha Molly - Get Happy

Ook Maria in spe Natascha mag voor de tweede keer in de halve finale laten zien wat ze in huis heeft. Word blij van het sensationele swing-nummer ‘Get Happy’ van Judy Garland.

Nandi van Beurden - Stille Liefde

Het podium is deze avond voor de tweede keer voor Maria in spe Nandi. Ze laat haar gevoelige kant zien met het indringende ‘Stille Liefde’ van Simone Kleinsma.

Tessa Sunniva - Diamons Are A Girls' Best Friend

Maria in spe Tessa verovert voor de tweede keer deze avond het podium met het sterke ‘Diamonds Are A Girls’ Best Friend’ van Marilyn Monroe.

Valerie Curlingford - Your Song

Kippenvel gegarandeerd bij het tweede solo-optreden van Maria in spe Valerie. Ze zingt de powerful ballad ‘Your Song’ van de onovertroffen Elton John.

De 5 Maria's - There's No Business Like Showbusiness

De solo-optredens van de vijf overgebleven Maria’s zitten erop en de bloedstollende sing off is in aantocht. Jolijn, Nandi, Valerie, Tessa en Natascha staan nog één laatste keer met z’n vijven op het podium en spatten van het scherm met hun versie van ‘There’s No Business Like Showbusiness’. 

Sing off Valerie, Jolijn en Tessa - Nog één kans

Voor het eerst staan er drie Maria’s tegenover elkaar in de sing off. Valerie, Jolijn en Tessa zingen samen het prachtige ‘Nog één kans’ van Vera Mann, in de hoop Pia Douwes te overtuigen van hun kwaliteiten. Welke Maria krijgt die kans en staat naast Nandi en Natascha in de Grote Finale?

Spoiler: onder deze video lees en zie je welke twee Maria's er in liveshow 6 afvallen. 


 

Afscheid Valerie en Jolijn - Bergen of Dalen

Een bittere pil, maar helaas moeten vlak voor de Grote Finale twee Maria’s de wedstrijd verlaten. De laatste eer gaat naar Valerie en Jolijn. Wat een prestatie dames, we hebben ontzettend van jullie genoten en gaan jullie missen. Hopelijk tot snel!

Deel dit artikel