Na ruim 10 jaar is het programma 'Op zoek naar' weer terug! Na zoektochten naar Evita, Joseph, Zorro en Mary Poppins wordt er nu, onder begeleiding van presentator Frits Sissing, gezocht naar Maria. In de eerste aflevering strijden de tien Maria's in spé, onder begeleiding van een zestien-koppige live band, om een plek in de volgende aflevering. 

De vierkoppige jury van 'Op zoek naar Maria' bestaat uit Pia Douwes als juryvoorzitter, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer - zij is de regisseur van de musical The Sound of Music. Maar ook de kijker thuis kon zijn of haar stem uitbrengen via bellen, sms'en of online. 

De 10 Maria’s - Maria-medley

Wauw! ‘Op zoek naar Maria’ is van start, en hoe! De 10 Maria’s in spe laten meteen zien wat ze in huis hebben met de geweldige Maria-medley. Tessa, Renée, Valerie, Willemijn, Nandi, Jolijn, Anouk, Sylvia, Natascha en Sanne geven alles wat ze hebben, in de hoop over zeven weken die felbegeerde hoofdrol in de wacht te slepen. Leer de Maria's kennen!

Tessa Sunniva - Always Remember Us This Way 

Tessa Sunniva opent de spectaculaire show met haar versie van ‘Always Remember Us This Way’, de moderne Lady Gaga-klassieker uit de prachtige film ‘A Star is Born’. Weet Tessa de juryleden en het publiek thuis te verrassen met haar optreden?

Renée de Gruijl - Somebody To Love

Renée de Gruijl laat zien wat ze in huis heeft met de Queen-kraker ‘Somebody To Love’. Weet ze de ‘love’ van het publiek en het panel te veroveren?

Valerie Curlingford - Zeg Me Dat Het Niet Zo Is

Valerie Curlingford laat een van de mooiste nummers uit de vaderlandse popgeschiedenis horen: ‘Zeg me dat het niet zo is’ van Frank Boeijen. Weet Valerie met dit lied het publiek en het panel te overtuigen van haar talent?

Willemijn Maandag - Don't You Worry 'bout A Thing

Willemijn Maandag blaast de zaal omver met de Stevie Wonder-klassieker ‘Don't You Worry 'bout A Thing’.

Nandi van Beurden - Leven Is Cabaret

Nandi van Beurden schittert met het wereldberoemde musical- en filmnummer ‘Leven is Cabaret’. Het dak gaat eraf! Weet ze het publiek thuis en de panelleden in de zaal van hun stoel te krijgen?

Jolijn Henneman - Arcade

Jolijn Henneman tovert het Songfestival om tot musical met haar versie van Duncan Laurence ‘Arcade’.

Anouk van Laake - Popular

Anouk van Laake vlamt met het vrolijke nummer ‘Popular’ uit de musical ‘Wicked’. Wordt Anouk net zo populair als de goede heks Glinda?

Sylvia Boone - Duurt Te Lang

Sylvia Boone gooit de megahit ‘Duurt Te Lang’ van Davina Michelle in de mix en laat haar unieke musicalversie horen.

Natascha Molly - Something's Gotta Hold On Me 

Natascha Molly swingt met de lekkere soulvolle knaller van Etta James: ‘Something’s Gotta Hold On Me’! Krijgt ze de jury en het publiek thuis ook aan het swingen met haar uitvoering?

Sanne den Besten - The Lady Is A Tramp

Sanne den Besten gaat terug in de tijd met de golden oldie-musicalfavoriet ‘The Lady is a Tramp’. Genieten!

De 10 Maria’s - I’m Still Standing

De optredens van de 10 Maria’s in spe zitten erop. Welke dames overleven de aflevering en zien we volgende week weer terug? En welke talentvolle musicalster moet de show helaas na het eerste optreden al verlaten? De Maria’s trekken nog een keer alles uit te kast in het groepsoptreden, met de toepasselijke titel ‘I’m Still Standing’.

Sing Off: Sylvia & Willemijn - Hallelujah

De stemmen zijn geteld en Maria’s Sylvia Boone en Willemijn Maandag staan tegenover elkaar in de allereerste sing off van ‘Op zoek naar Maria’. Welke Maria blijft overeind en wie moet het programma helaas verlaten? De strijd gaat beginnen... In een zenuwslopende Sing Off zingen Sylvia en Willemijn het prachtige 'Hallelujah'. Wie van de twee weet Pia Douwes het meeste te overtuigen en zingt zichzelf daarmee naar de volgende aflevering? Spoiler: onder deze video lees en zie je welke Maria er afvalt. 

Afscheid Sylvia Boone - Bergen of Dalen

De strijd is gestreden en helaas moet Sylvia Boone het programma na de eerste aflevering al verlaten. Dankjewel Sylvia, we hebben van je genoten! Ze laat nog een laatste keer van zich horen met het prachtige ‘Bergen of Dalen’. Tot ziens, vaarwel, tot weerziens, goedenacht...

Deel dit artikel