Carel Kraayenhof, Douwe Bob, Fuse, het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en Maartje & Kine, ze speelden allemaal in de duinen tijdens Opium op Oerol. Douwe Bob zong speciaal voor presentator Cornald Maas zijn nummer Out on the road. Cornalds favoriete nummer van Douwes plaat The shape I'm in. En cabaretduo Maartje & Kine zongen elke dag een nieuwgeschreven ode aan Oerol. We genieten na met de muziek uit Opium op Oerol 2019.  

Carel Kraayenhof en Meral Polat – Muchacha

Orkater, Via Berlin en het Ragazze Quartet speelden op Oerol de voorstelling Last Tango. Het stuk vertelt het verhaal van De Esperanza: ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, maar die nu ligt te verroesten in een haven. Actrice en zangeres Meral Polat en bandoneonist en tangokoning Carel Kraayenhof verrijkten deze voorstelling en speelden in Opium op Oerol: Muchacha, van Pugliese.

Douwe Bob – Out on the road

Wat is Oerol zonder Douwe Bob? De zanger gaat al sinds zijn vijftiende naar Oerol als bezoeker en sinds enkele jaren treedt hij zelf op tijdens het festival. Dit jaar kwam hij met zijn eigen, zelfopgeknapte, boot naar het eiland en nam zijn moeder en stiefvader mee!

Fuse – Circus

Fuse: een strijkkwartet aangevuld met contrabas en drums, met een eigenwijze verzameling stijlen en genres. Experiment staat bij de band hoog in het vaandel en geen concert is hetzelfde. In Opium op Oerol speelden ze het nummer 'Circus'.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest – Milaan

Met hun Nederlandstalige rock ’n roll speelde Thijs Boontjes Dans- en Showorkest op festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Daarnaast waren ze huisband bij M, de talkshow van Margriet van der Linden, en presenteerde de band begin 2019 hun debuutalbum in een uitverkochte Melkweg.

Maartje & Kine - De laatste dag

Tijdens Opium op Oerol brengt cabaretduo Maartje & Kine een dagelijkse ode aan Oerol. Ze geven hun muzikale kijk op het theaterfestival in elke dag een nieuw lied.

Bekijk alle odes aan Oerol van Maartje & Kine

Deel dit artikel