Het muziek- en theaterfestival op Terschelling is dit jaar vanwege de crisis niet fysiek, maar digitaal te bezoeken! Daarom zie je vanaf maandag 15 juni een week lang een alternatieve vorm van Opium op Oerol. Cornald Maas is voor het programma wél op het eiland en spreekt daar verschillende theatermakers en podiumkunstenaars over hun werk en hun band met het festival. Ook Harrie Jekkers, Ruben Terlou en Splinter Chabot hebben een vaste rol in het programma.

Iedere dag een theatermaker of podiumkunstenaar

De podiumkunsten verkeren door de coronacrisis in zwaar weer. Dit terwijl we deze vorm van troost en vermaak juist nu hard nodig hebben. In een alternatief programma - een dagelijkse liveshow met publiek is niet mogelijk - ontmoet presentator Cornald Maas elke aflevering een theatermaker of podiumkunstenaar met een Oerol-verbintenis. 

Typhoon, Yentl en De Boer en Jeangu Macrooy

De gasten zijn rapper Typhoon, cabaretière Paulien Cornelisse, zangeres Wende, cabaretduo Yentl en De Boer en singer-songwriter Jeangu Macrooy. Kunnen zij zonder een publiek? Brengt deze tijd hen ook nieuwe inspiratie? Maas stelt deze kwesties aan de orde, waarna de gast een lied ten gehore brengt of een gedicht voordraagt. Dit is de planning van de uitzendingen waartin de theatermakers of podiumkunstenaars te zien zijn: 

Maandag 15 juni om 19.05 uur op NPO 2: Typhoon
Te gast is rapper Typhoon. Hoe beleeft hij deze tijd zonder festivaloptredens? En welke band heeft hij met het Oerolfestival

Dinsdag 16 juni om 19.10 uur op NPO 2: Paulien Cornelisse
Te gast is schrijfster en cabaretière Paulien Cornelisse. Welke band heeft zij met het Oerolfestival? En ziet zij zichzelf optreden in een coronaproof theater?

Woensdag 17 juni om 19.10 uur op NPO 2: Wende
Te gast is zangeres en performer Wende. Ze moest haar optredens in onder meer Londen annuleren vanwege het coronavirus. Ziet zij zichzelf binnenkort wel weer optreden? En wat is haar verbintenis met Oerol?

Donderdag 18 juni om 19.10 uur op NPO 2: Yentl en De Boer
Het cabaretduo Yentl en De Boer is te gast. Ze stelden hun theatertournee uit omdat beiden moeder werden. Welke band hebben zij met het Oerolfestival. En wanneer denken ze weer aan optreden?

Vrijdag 19 juni om 19.10 uur op NPO 2: Jeangu Macrooy 
Te gast is singer-songwriter Jeangu Macrooy. Hij zou ons land vertegenwoordigen op het SF maar het liep allemaal anders. Wat is zijn band met het Oerolfestival? En heeft hij nieuwe plannen?

Harrie Jekkers, Ruben Terlou en Splinter Chabot

Drie gezichten zijn dagelijks te zien in Opium op Oerol. Cabaretier Harrie Jekkers bezingt het leven vanaf een mooie plek op het eiland, fotograaf en natuurliefhebber Ruben Terlou legt z’n favoriete vogel vast en programmamaker en schrijver Splinter Chabot gaat op zoek naar Terschellingers met een groot Oerol-hart.

Deel dit artikel