Cabaretière Brigitte Kaandorp is na tien jaar weer terug bij Opium op Oerol! Deze keer bezoekt zij de chaotische, satirische voorstelling DisasterLicious van Young Gangsters. Een voorstelling geïnspireerd op rampen en rampenfilms, MET een boodschap!

De show gaat over de Nederlandse held Hansje Brinker, die door zijn vinger in een dijk te steken een heel dorp redde. De YoungGangsters maakten er een open-air-theaterspektakel voor ramptoeristen met stalen zenuwen van. 

De wereldvergadering van Orkater

Cornald Maas praat met de makers van de voorstelling De Wereldvergadering van Orkater. Zij organiseren de allereerste, ietwat rommelige, wereldvergadering waarbij alle inwoners van de hele wereld aanwezig zijn. Dus wie er niets is, bestaat ook niet. Onder andere Raoul Heertje en Sanne Vanderbruggen tekenen voor de agenda. Bezoekers mogen ingekomen stukken aandragen.

SecretDiaryofNoraPlainNichonGlerum.jpg
The Secret Diary of Nora Plain
SecretDiaryofNoraPlainNichonGlerum.jpg

Zangeres Nora Fischer

Live muziek is er van de eigenzinnige mezzosopraan Nora Fischer met het Ragazze Quartet en Remco Menting. Ze staan in deze samenstelling op Oerol met The Secret Diary of Nora Plain, die eerder in New York was te zien. De voorstelling vertelt het verhaal van Nora Plain die probeert haar eigen leven te leiden, terwijl de wereld steeds probeert binnen te dringen tot haar diepste gedachten en gevoelens.

NORA FISCHER HAALT EEUWENOUDE SONGS NAAR HET HEDEN

Met fictieve dagboekfragmenten wordt dit verhaal over maatschappij, privacy, paranoia en veiligheid vormgegeven. De teksten zijn van singer-songwriter Lucky Fonz III en de muziek van Morris Kliphuis. (Video: Rat in my room van The Secret Diary of Nora Plain - Nora Fischer, Ragazze Quartet, Remco Menting, Morris Kliphuis, Lucky Fonz III)

Deel dit artikel