De Luizenmoeders reizen af naar Oerol! Diederik Ebbinge (schooldirecteur Anton) en Ilse Warringa (juf Ank), acteurs uit de populaire televisieserie, dompelen zich onder in het Terschellingse theaterfestival.

Zij bezoeken de voorstelling IK van theatergezelschap BonteHond. Een voorstelling over een vloggend pubermeisje dat door haar ouders wordt meegenomen naar een eiland voor gezinstherapie met een onconventionele therapeut. Een snoeiharde komedie over zingeving met thema’s als de selfie-cultuur, kijken en bekeken worden.

Ruben Terlou - Reverse

Daarnaast is Ruben Terlou te gast, bekend van zijn documentaire-serie Door het hart van China. Hij gaat de wereld eens van de andere kant bekijken; achteruit lopend namelijk! In de voorstelling Reverse van maker Johannes Bellinkx geeft hij zich, met een hypnotische soundtrack op zijn koptelefoon, over aan deze fysieke en mentale ervaring. Vooruitblikken maakt plaats voor terugkijken en bekende voor het onvoorziene.

Kiki-Schippers-foto-Esme__e-Franken.jpg
Kiki Schippers. Foto: Esmée Franken
Kiki-Schippers-foto-Esme__e-Franken.jpg

Kiki Schippers ode aan Oerol

Cabaretière Kiki Schippers geeft dagelijks haar muzikale kijk op Oerol en zingt elke uitzending een lied. Kiki won eind 2014 de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cabaretfestival Cameretten. Je kunt haar kennen van haar satirische bijdrages voor Spijkers met Koppen, haar debuut Wie Kijkt? of haar muziek. In 2017 bracht ze het album Heel Zachtjes uit, inclusief het nummer Er Spoelen Mensen Aan (geschreven met gitarist Rolf Verbaant) waarmee ze de Annie M.G. Schmidtprijs won voor het beste theaterlied van het jaar. In 2018 begint ze aan een fonkelnieuw theaterprogramma: WAAR.

In de eerste aflevering van Opium op Oerol zingt Kiki het Sirenenlied: 

De uitzending werd afgesloten door schoolkinderen van Terschelling. Speciaal voor Ilse en Diederik hebben zij een versie van het populaire Luizenmoeder-nummer 'Hallo Allemaal' uit volle borst gezongen. In het dialect! 

Dinsdagavond 19 juni 2018 ontvangt Cornald Maas Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven en Bodil de la Parra vertelt over haar solovoorstelling in Opium op Oerol

Deel dit artikel