De Friese voetbalcoach Foppe de Haan verheugt zich enorm op zijn Oeroldoop! Hij heeft zelfs zijn Shantykoor De Kromme Knilles Sjongers op het eiland uitgenodigd.

Veestapel versus tomeloze dromen

Ook aandacht voor de voorstelling Stones in his pockets van Toneelschuur Producties / Maren E Bjørseth. Daarin spelen twee acteurs maar liefst vijftien verschillende rollen! Het stuk speelt zich af op een filmset, waar lokale figuranten indruk proberen te maken op Amerikaanse sterren. Kasper en Jan ontmoeten elkaar op de set. Als er een tragedie op het eiland gebeurt moeten ze kiezen tussen ambitie en menselijkheid.

Yentl en De Boer zijn terug 

Het bijzondere duo Yentl en De Boer, dat al vaak bij Opium optrad, sluit de week muzikaal af. Yentl en de Boer bestaat uit Yentl Schieman en Christine de Boer. Ze wonnen in 2013 op het Amsterdams Kleinkunst Festival de publieksprijs en de Wim Sonneveldprijs en ontvingen in 2014 de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun lied Ik heb een man gekend. Ze droegen tijdens Opium op Oerol 2015 een dagelijkse muzikale bijdrage die volgens NRC-recensent Hans Beerekamp gold als ‘de grootste innovatie onder de damesduo’s sinds Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman’.

Bekijk de liedjes van Yentl & De Boer uit Opium op Oerol 2015 terug

Kiki Schippers

Tijdens Opium op Oerol zingt Kiki Schippers dit jaar iedere aflevering een nummer dat past bij de uitzending van de dag. Met in deze laatste uitzending een liedje over wat Nederland Nederland maakt en de karikaturen.

Deel dit artikel