Jochem Myjer speelt nu zijn uitverkochte voorstelling Adem in, adem uit, waarin hij een ode brengt aan de Waddeneilanden. Hij vindt het, als bioloog, heerlijk om in de natuur te zijn. De komiek leent zich niet vaak voor televisie, maar voor Opium op Oerol maakte hij graag een uitzondering.

Vanaf zijn jeugd is Jochem al te vinden op de Wadden. Regelmatig gaat hij naar zijn vakantiehuis op Texel om te schrijven aan nieuwe programma’s of kinderboeken. Jochems allereerste radioshow voor 3FM deed hij vanaf Oerol, maar hij was toen meer met radio bezig dan met Oerol. 

Achter elke tent zit een verhaal

Jochem Myjer bezoekt voor Opium op Oerol de voorstelling Part-Time Paradise van SKOFT&SKIEP/ Tryater. Een verrassende, beeldende mozaïekvertelling die zich afspeelt op een echte camping, tussen echte campinggasten. Vanuit vogelperspectief observeer je de camping en krijg je een inkijkje in de levens van twaalf campinggasten. Kan de camping een plek zijn waar je opnieuw begint? Dat is de vraag in Part-Time Paradise. Achter elke tent zit een verhaal. 

SKOFT&SKIEP bestaat uit drie jonge theatermakers: Karel Hermans, Aukje Schaafsma (acteurs) en Tatiana Pratley (regisseur). 

Jochem Myjer is pas na zijn jeugd begonnen met kamperen en heeft twee jaar geleden een camper gekocht. Hij vindt het heerlijk op met zijn gezin erop uit te trekken; hoe primitiever, hoe leuker. De komiek verheugt zich enorm op Part-Time Paradise

Cornald-Maas-en-Jochem-Myjer.jpg
Jochem Myjer en Cornald Maas
Cornald-Maas-en-Jochem-Myjer.jpg

Maartje & Kine

Tijdens Opium op Oerol brengt cabaretduo Maartje & Kine een dagelijkse ode aan Oerol. Ze geven hun muzikale kijk op het theaterfestival in elke dag een nieuw lied. Voor deze uitzending maakten ze het allermoeilijkste dranklied ter wereld, dat meteen een goede test is volgens de dames: kan je het niet meer zingen, dan is het tijd om te stoppen met de alcohol. 

Hoeveel waarheid kan een mens verdragen?

De muziektheatervoorstelling Immens is een filosofische en humoristische solo geïnspireerd op het werk en leven van Friedrich Nietzsche. De filosoof wierp alles wat tot dan toe voor waarheid werd aangenomen, consequent omver. Waar zit de schoonheid in zijn ideeën? En, waarin schuilt het gevaar? 

De tekst voor de voorstelling komt van Casper Vandeputte en Vincent van der Valk. Zij zijn al jaren gefascineerd door Nietzsche, ‘de filosoof met de hamer’, met zijn beroemde uitspraak ‘God is dood’. Vincent speelt een funky straatmuzikant en een kritische predikant. Hij grapt met het publiek en zingt en danst als een hedendaagse Nietzsche. Aan het eind komt zijn verbeelding tot leven en zingt een dertig-koppig koor met hem mee, als een ware Wagneriaanse opera, want Nietzsche was een groot fan van Wagner. 

Immens---Theater-Utrecht.jpg
Immens - Theater Utrecht. Foto: Julian Maiwald
Immens---Theater-Utrecht.jpg

Deel dit artikel