Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven bezoekt voor Opium op Oerol de voorstelling Pinokkio van de Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine. Een vrolijk en wrang volksfeest met de allernieuwste leugens.

Daarnaast ondergaat Minister Van Engelshoven in Opium op Oerol een echte Oerol-ervaring op het wad en letterlijk in de zee…..

Veenfabriek_Pinokkio_Anne-Harbers.jpg
Veenfabriek - Pinokkio. Foto: Anne Harbers
Veenfabriek_Pinokkio_Anne-Harbers.jpg

Bodil de la Parra en haar Surinaamse familie

Cornald Maas praat ook met Bodil de la Parra, die in haar solovoorstelling Het Verbrande Huis haar bijzondere Surinaamse familie tot leven wekt. Bodils vader groeide op in Paramaribo. Ze bezocht zijn geboortehuis ontelbare keren en leerde daar haar tantes en norse opa, een apotheker, kennen en doorgronden. Haar tantes toverden de heerlijkste gerechten op tafel en samen dansten ze op muziek. In één nacht brandde het huis af en daarmee een eeuw aan geschiedenis.

Bodil-de-la-Parra.jpg
Bodil de la Parra
Bodil-de-la-Parra.jpg

De Kift - Top 30 volgens trouwe fans 

Live muziek is er van de muzikanten van De Kift, die dit jaar hun dertigjarige bestaan vieren. Fans van de band kozen hun top vijf of dertig mooie en ouderwets energieke nummers en dat brengen ze op Oerol ten gehore. Tijdens Opium op Oerol zingen ze het prachtige 'Bleke Chrysanten':

Kiki Schippers en Piepschuim

Vaste muzikale gast Kiki Schippers komt tijdens haar verblijf op Oerol de heren van Piepschuim tegen. Ze besluit de stoute schoenen aan te trekken en de heren te vragen met haar een ode aan Oerol ten gehore te brengen. Het resultaat is het 'Allermooiste' liedje: 

Deel dit artikel