Ilse Warringa en Diederik Ebbinge, onder andere bekend van de succesvolle tv-serie De Luizenmoeder, zijn samen met documentairemaker Ruben Terlou (Door het hart van China) te gast in de eerste aflevering van Opium op Oerol. Cornald Maas ontvangt vijf avonden lang live in de duinen op het eiland diverse gasten. Zij bezoeken een theatervoorstelling en dompelen zich onder in de beleving van Oerol.

Later in de week schuiven kleinkunstenaar Huub van der Lubbe, minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven, cabaretière Brigitte Kaandorp en oud-voetbaltrainer Foppe de Haan aan bij Cornald Maas. Cabaretière en zangeres Kiki Schippers brengt elke dag een ode aan Oerol en er is dagelijks een muzikaal optreden.

Het programma van Opium op Oerol

Opium op Oerol is van maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni om 19.25 uur te zien op NPO 2.

Opium Radio

Ook het radioprogramma Opium doet verslag van het festival. Andrea van Pol zendt met Opium drie avonden live uit vanaf het terras van Café de Rustende Jager met acteurs, regisseurs en artists in residence van Oerol. Daarnaast spelen klassieke en andere musici van het festival in de uitzending. 

Opium is van dinsdag 19 juni tot en met donderdag 21 juni te beluisteren van 22.30 uur tot 00.00 uur op NPO Radio 4.

Deel dit artikel