Na twee jaar waarin het theater- en muziekfestival vanwege corona alleen in digitale vorm kon plaatsvinden, is er weer een live-editie van Oerol op Terschelling. Traditiegetrouw doet het AVROTROS-cultuurprogramma Opium op Oerol live verslag van het festival.

Presentator Cornald Maas ontvangt dagelijks een mediapersoonlijkheid met wie hij praat over zijn of haar culturele belangstelling. Dat zijn dit jaar achtereenvolgens Simone Weimans, Joost Prinsen samen met Noraly Beyer, Ron Fresen en Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media. Ze bezoeken op uitnodiging van het programma een theater- of muziekvoorstelling waarover met Maas aan tafel wordt doorgepraat. 

Innovatieve theatervormen en muziektrends

Slamdichter en muzikant Lisette Ma Neza brengt iedere dag een live performance vanuit de duinpan die een week dienst doet als studio. Zangeres, cabaretière en presentatrice Carolien Borgers verkent de hele week Oerol: van duurzaam eten, bijzondere locaties, vernieuwende makers tot innovatieve theatervormen en muziektrends.

Alles wat Oerol zo uniek en aantrekkelijk maakt, komt voorbij. Oerol is terug op Terschelling en Opium viert makers, publiek en kijkers.

Aflevering 1: Simone Weimans en Plastique Fantastique

Opium op Oerol gaat van start live vanuit Terschelling. Cornald Maas ontvangt op de eerste dag presentator Simone Weimans en Carolien Borgers bezoekt een 'Plastique Fantastique' performance.

Bekijk de aflevering op NPO Start

Aflevering 2: Noraly Beyer en Joost Prinsen

In de tweede aflevering is het geliefde koppel Noraly Beyer en Joost Prinsen te gast op Oerol. De gesprekken en reportages worden omlijst met livemuziek en performances van onder anderen slamdichter Lisette Ma Neza.

Bekijk de aflevering op NPO Start

Aflevering 3: Splinter en Rik van de Westelaken

Presentatoren Splinter en Rik van de Westelaken zijn de walgasten in de derde aflevering van Opium op Oerol. 

Bekijk de aflevering op NPO Start

Aflevering 4: Ron Fresen

Voormalig politiek verslaggever van NOS, Ron Fresen, is te gast in deze aflevering. Wat vond hij van de voorstellingen die hij bezocht heeft? 

Bekijk de aflevering op NPO Start

Afleverting 5: Gunay Uslu

In alweer de laatste aflevering van Opium op Oerol is Gunay Uslu, Staatssecretaris Cultuur en Media, te gast en bezoekt ze de voorstelling GRACE van Theater Rast. 

Bekijk de aflevering op NPO Start

Opium op Oerol, 13 t/m 17 juni om 19.10 uur live bij AVROTROS op NPO 2.

Deel dit artikel