Twan Huys en Janny van der Heijden maken de overtocht naar Terschelling en testen het programma van theaterfestival Oerol uit.

Culinair publicist en Heel-Holland-Bakt-jurylid Janny van der Heijden bezoekt Shake Shake Shake, een concept van De Dansers. Het Utrechtse gezelschap van dansers en muzikanten creëerde een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een fysieke dansvoorstelling. De één vliegt over instrumenten, de ander zingt een lied en even later zijn ze samen verwikkeld in een acrobatisch dansduet. 

Van der Heijden is dol op dans en wilde vroeger balletjuf worden. Als de kans zich voordoet, pak ze graag haar kans. Valt de voorstelling over de noodzaak tot bewegen en dingen van je af schudden bij Van der Heijden in de smaak? Ze doet haar verhaal bij Cornald Maas. De voorstelling is na Oerol door het hele land te zien. 

Cornald-Maas_-Janny-van-der-Heijden-en-Twan-Huys.jpg
Cornald Maas, Janny van der Heijden en Twan Huys
Cornald-Maas_-Janny-van-der-Heijden-en-Twan-Huys.jpg

Rituele wandeltocht met Twan Huys

Losjes gebaseerd op de Rattenvanger van Hamelen is De ratten, de riten en het ritme: een muzikale voorstelling die eindigt met een boswandeling langs kunstwerken. Huys draait zijn hand daar niet voor om; voor zijn wandelboek dat hij aan het schrijven is loopt hij hele dagen. Maar solo lopen is wel wat anders dan in ganzenpas met veel Oerolgangers achter de fluit van de Rattenvanger aan....

Orkatercollectief Lars Doberman zorgt met kleurrijke doeken, felle drums en live muziek voor een associatief en zintuigelijke samenkomst in het dichte bos van Terschelling. Maar wie zijn eigenlijk de rattenvangers van deze tijd? Hoe zit het met de massa tegenover het individu, de leiders en de volgers? Cornald Maas spreekt met Huys over ratten, rituelen en wandelen.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest in de duinen

Ook is er muziek van het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Met hun Nederlandstalige rock ’n roll speelde de band op festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Daarnaast waren ze huisband bij M, de talkshow van Margriet van der Linden, en presenteerde de band begin 2019 hun debuutalbum in een uitverkochte Melkweg. Dit najaar zijn ze nog te zien tijdens hun clubtour en op diverse festivals.

Deel dit artikel