De natuurfilm WILD is een familiefilm waar maker Luc Enting met zijn team drie jaar aan heeft gewerkt. André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige film.

André van Duin schittert momenteel in kijkcijferhits als Heel Holland Bakt en Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. WILD is een productie van PV Pictures en wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks. 

Toen producent Paul Voorthuysen mij benaderde om de voice-over in te spreken van WILD, heb ik direct na het zien van de film ja gezegd. Je vergeet soms hoeveel prachtigs Nederland te bieden heeft en de Veluwe staat daarbij zeker in de top.”, aldus een enthousiaste André van Duin.

blockquote
Het is beeldschoon geworden, ontzettend leuk. Ik ben trots dat ik mijn stem heb mogen verlenen hiervoor.
André van Duin

Ontroerend en grappig

Maker Luc Enting heeft gedurende drie jaar de dierenfamilies op de Veluwe gevolgd. “We hebben met 10 camera’s en 30 crewleden non-stop gefilmd. Het resultaat is oogverblindend. De stem van André maakt het helemaal af. Met zijn voice-over hebben we een luchtige en humoristische toon kunnen toevoegen aan de film. Wild is een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien”, aldus Luc.   

Over de film

In WILD volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

WILD is vanaf 1 februari 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is tot stand gekomen in samenwerking met AVROTROS, Gelders Orkest en Visit Veluwe.

Bekijk de TV Show met Luc Enting

Deel dit artikel