Ieder mens heeft zijn eigen dierbare herinneringen. Herinneringen, mooi en verdrietig, maken wie we zijn. Maar wat als deze herinneringen vervagen? Caroline Tensen staat in ‘Herinneringen voor het leven’ stil bij de hersenziekte dementie, die één op de vijf mensen treft. Woensdag 3 oktober om 21.25 uur op NPO 1.

Caroline Tensen ontvangt in de studio mensen met dementie en hun familieleden. Samen kijken ze terug naar de reportages die bij hen thuis zijn gemaakt. Hierin staat de impact van dementie op hun dagelijks leven centraal. Daarnaast worden in het programma bijzondere herinneringen met de gasten vereeuwigd. Dit kan zijn in de vorm van een schilderij, een persoonlijk lied, sieraad of een filmpje dat symbool staat voor wie zij zijn. Bekende artiesten treden live op en artsen vertellen over de hersenziekte dementie en het belang van onderzoek.

Het live-programma wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland en benadrukt met ontroerende verhalen en bijzondere optredens het belang van onderzoek naar deze ziekte.

Over Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven zij voorlichting over dementie, bieden ze ondersteuning en komen ze op voor betere zorg voor mensen met dementie. Ook maakt Alzheimer Nederland hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek mogelijk door financiële ondersteuning.

Herinneringen voor het leven, woensdag 3 oktober om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Meer over dementie
⇒ Thema-uitzending Eenvandaag: dementie 
⇒ Magnesiumgehalte wijst op dementie

Deel dit artikel