De eerste twee maandagen van september zenden wij de tweedelige korte serie 'Catching a Killer' uit. De twee documentaires doen verslag over verschillende onderzoeken van de politie naar moord en vermiste personen.

The search for Natalie Hemming

Bij Thames Valley Police wordt een moeder van drie kinderen als vermist aangemeld. Ze heeft al ruim 48 uur geen contact gehad met haar partner, haar kinderen of andere familie. Probleem is dat de politie haar nergens kan vinden. Op beveiligingscamera beelden is ze gezien met een man. Kan de politie hem, zonder een lichaam te hebben, moord ten laste leggen? Volgens inspecteur Simon Steel wordt iemand zelden veroordeeld wanneer er geen lichaam is en het is zijn taak om niet alleen zijn verdachte te veroordelen, maar ook om Natalie te vinden en haar naar huis te brengen naar haar familie.

4 september 2017 om 21:20 uur op NPO 3

The wind in the Willows murder

In een huis in Oxford is de 42-jarige Adrian Greenwood, antiquair, met 16 messteken om het leven gebracht. Er zijn geen verdachten, geen ooggetuigen en geen sporen van braak. De antiquair stond bekend om zijn waardevolle boekcollectie en de eerste druk van ?The Wind in the Willows?, met een waarde van £50,000, blijkt uit het huis van Greenwood te zijn verdwenen. Het boek wordt op eBay aangeboden voor £2,000. Met het verstrijken van de tijd gaat DNA verloren en worden de beelden van de beveiligingcamera’s met nieuwe beelden overschreven. Zal de politie de moordenaar op tijd kunnen vinden? De druk op Thames Valley Police en inspecteur Kevin Brown die het onderzoek leidt is groot.

11 september 2017 om 21:20 uur op NPO 3

Deel dit artikel