Het Cinekid festival is op woensdag 17 oktober feestelijk geopend met de voorvertoning van GIPS, een nieuwe tv- en filmproductie, gebaseerd op het met Gouden Griffel bekroonde jeugdboek van Anna Woltz. De makers van GIPS hebben ook meegewerkt aan producties zoals Mees Kees en Dummie de Mummie. De film is in première gegaan in de Westergasfabriek in Amsterdam en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (Ingrid Engelshoven) was ook van de partij. 

GIPS

GIPS gaat over Fritz die woedend is omdat haar ouders uit elkaar gaan. Ze is ervan overtuigd dat het de stomste kerst ooit wordt en ze gelooft ook helemaal niet meer in de liefde. Als haar zusje Bente per ongeluk een vingertopje kwijtraakt, belandt het hele gezin in het ziekenhuis. De vader en moeder van Fritz en Benthe zijn dus net gescheiden en dat zorgt ervoor dat het gezin in ongemakkelijke situaties terechtkomt. Fritz is zo boos, dat ze vlucht, het ziekenhuis in.

blockquote
Ik had niet kunnen dromen dat de verfilming van GIPS ooit Cinekid zou openen.
Anna Woltz

Kerstserie

GIPS wordt vanaf 6 december als kerstserie uitgezonden op NPO Zapp en is daarmee de opvolger van ‘Circus Noël’, ‘Alleen op de wereld’ en ‘Vrolijke kerst’. Het scenario is geschreven door Liesbeth Strik, Pasja van Dam en Tijs van Marle. Regie ligt in handen van Janneke van Heesch, de producent is Paul Voorthuysen.

Deel dit artikel