De feestdagen komen er weer aan! Het zijn andere feestdagen dan we gewend zijn. We zitten dit jaar veel thuis, maar gelukkig zorgt AVROTROS voor gezellige, ontroerende en liefdevolle programma’s om deze tijd door te komen. Bekijk hieronder welke programma’s van ons je echt niet mag missen!

MolTalk: bekendmaking Wie is de Mol? 2021

maandag 21 december om 20.25 uur op NPO 3

De start van Wie is de Mol? 2021. In deze bijzondere uitzending van MolTalk worden zowel het land als de tien kandidaten van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? bekendgemaakt. Meteen daarna praten Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen met 3 oud-kandidaten die reeds hebben bewezen een Mol te kunnen ontmaskeren. Wie of wat vinden zij nu meteen al verdacht? Ook presentator Rik van de Westelaken schuift aan om te vertellen wat de kijker van dit seizoen kan verwachten…

Top 2000 Pick-up tour 

vanaf dinsdag 23 december op NPO 1

In het AVROTROS-programma Top 2000 Pick-up tour ontdekken de dj's van NPO Radio 2 bijzondere verhalen van bekende Nederlanders bij platen uit de Top 2000. De dj’s spreken onder anderen met Dionne Stax, Tim Hofman, Monic Hendrickx, Edsilia Rombley en Danny Vera. Welke emoties roept Bon Jovi op bij Dionne? Wat betekent David Bowie voor Monic? En waarom denkt Danny Vera bij specifieke gebeurtenissen altijd aan het nummer That’s Life van Frank Sinatra?

Sterren NL Kerstspecial 2020

24 december om 13.20 uur op NPO 1

Kerstspecial met de mooiste kerstliedjes in winterse sferen. Met optredens van onder anderen Tino Martin, Gerard Joling, Emma Heesters, Jeroen van der Boom, Sieneke en Danny de Munk. Meer Sterren NL... 

andre-rieu-londen.jpg
André Rieu
andre-rieu-londen.jpg

André Rieu - Kerstmis in Londen & Maastricht

Londen: vrijdag 25 december om 17.05 uur op NPO 1

In een tot de nok gevulde en voor de gelegenheid prachtig versierde Wembley Arena geven André Rieu, het Johann Strauss Orkest en fantastische solisten een uniek kerstconcert. Het uitzinnige Engelse publiek zingt mee met klassiekers als Jingle Bells, Sleighride en I’m dreaming of a White Christmas,  is zichtbaar ontroerd bij Halleluja van Leonard Cohen en Amazing Grace, en zwaait André en zijn musici massaal uit onder het zingen van We wish you a Merry Christmas en We’ll meet again.

Maastricht: zaterdag 26 december om 11.15 uur op NPO 1

In de feëriek verlichte St. Pieterskerk tegenover zijn huis in Maastricht geven André Rieu en het Johann Strauss Orkest een sfeervol kerstconcert. Medewerking verlenen o.a.  de Mastreechter Staar, kinderkoor Sjamaes, de Platin Tenors en de sopranen Mirusia Louwerse, Kimmy Skota en Carla Maffioletti. Onder de bezielende leiding van André Rieu worden de mooiste internationale kerstliederen uitgevoerd: Stille Nacht, Adeste fideles, Es ist ein Ros’ entsprungen, Minuit Chrétien, Slaap nu mijn Jezuke.

Beste Zangers Kerstspecial 2019

vrijdag 25 december om 22.40 uur op NPO 1

In een speciale kerst aflevering van Beste Zangers zingen OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Jan Dulles, Gerard Joling, Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom voor één keer niet elkaars repertoire, maar hun favoriete kerstliedjes. Zo brengt Jan Dulles een prachtige vertolking van Silent night van The Cats, Jeroen van der Boom zingt Let it snow en Trijntje Oosterhuis wenst iedereen een mooie kerst met Have yourself a merry little Christmas. Een gezellig programma met de mooiste kerst hits vanuit een sfeervolle studio.

Singel 39

maandag 28 december om 20.30 uur op NPO 3

Romantische komedie met Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra over de 39-jarige Mo die heeft het helemaal voor elkaar heeft: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens...

I.M. 

28, 29, 30 december en 1 januari om 22.35 uur op NPO 1

Het is liefde op het eerste gezicht voor de jonge, vroegwijze, bleue schrijfster Connie Palmen (Wende Snijders) en de beruchte, scherpe interviewer Ischa Meijer (Ramsey Nasr). Wat volgt is een meeslepende en onconventionele liefdesrelatie vol pieken en dalen tot de dood hen scheidt.  De vierdelige dramaserie van Michiel van Erp vertelt dit universele en ontroerende liefdesverhaal en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Connie Palmen.

Het beste van... Oud & Nieuw

31 december om 21.30 uur op NPO 3

In Het beste van Oud en Nieuw gaan we feesten als nooit tevoren. Een groot aantal hits komen voorbij, zoals Celebration, I’m So Excited en Boogy Wonderland. Lukt het jou om stil te blijven zitten? Onze gasten niet! In de studio zijn onder anderen Anita Witzier, Gerard Joling, Samantha Steenwijk, Sanne Wallis de Vries, Dolf Jansen en Sander Lantinga te gast. Zij halen op de laatste avond van het jaar muzikale herinneringen op bij de hits van toen en nu en feesten in een zee van confetti en champagne.

Muziekfeest van het jaar 2020

31 december om 22.25 uur op NPO 3

Het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome is het grootste eindejaars-spektakel van Nederland, met muziek van eigen bodem. Van levenslied tot nederpop, van kroeghits tot de mooiste ballads, bijzondere duetten en verrassende optredens. De artiesten spelen met een groot 40-koppig symfonisch orkest onder leiding van Marcel Fisser. Dit jaar kon het Muziekfeest niet doorgaan, maar zie je het beste van de afgelopen drie jaar. Met artiesten als Jan Smit, Anita Meijer, Gerard Joling, Ruth Jacott, Frans Bauer, Tino Martin, Maan, Kenny B, Jeroen van der Boom, Snollebollekes en André Hazes.

Ik Vertrek

1 januari om 20.25 uur op NPO 1

Emmy (59) wil al haar hele leven in een kasteel wonen. ‘Ik wil me een sprookjesprinses voelen.’ Zo gezegd, zo gedaan. In het Franse Douzillac heeft Emmy een chateau gekocht, met maar liefst tien kamers en vijf hectare grond. Ze wil er een chambres d’hôtes met minicamping beginnen. Dat haar man Rutger (69) voorlopig niet mee wil verhuizen, staat Emmy’s plannen niet in de weg. Hij wil liever op een bootje in ’t Gooi wonen. Hoewel er veertig jaar niks aan het chateau is gebeurd, ziet Emmy vooral mogelijkheden. Rutger daarentegen heeft nachtmerries dat zijn vrouw moederziel alleen in een hoekje zit te huilen in haar eigen kasteel. En dromen zijn niet altijd bedrog... Meer Ik Vertrek

Wie is de Mol?

2 januari om 20.25 uur op NPO 1

In het nieuwe, 21e seizoen, van Wie is de mol? proberen de kandidaten met opdrachten zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Ze zullen goed moeten samenwerken, want opnieuw is in hun midden die ene tegenstander: De Mol. Ongemerkt zal hij de boel saboteren, zodat de winst zo laag mogelijk blijft. Maar de kandidaten zijn ook elkaars tegenstander. Allemaal willen ze niets liever dan de Mol ontmaskeren. Hoe ver zijn zij bereid te gaan voor het antwoord op die ene vraag: Wie is de Mol?

Groepsfoto_Musical.jpg
Beste Zangers Musical
Groepsfoto_Musical.jpg

Beste Zangers - Musical

2 januari om 21.40 uur op NPO 1

Voor deze musical special van Beste Zangers ontvangt Edsilia Rombley Réne van Kooten, Kim-Lian van der Meij, Emma Heesters, René Froger, Lenny Kuhr en Thomas Berge. Ze brengen bekende nummers uit onder andere Miss Saigon, The Wiz, Grease en The Jerseyboys ten gehore.

Podcast Klassieke Mysteries: kerstspecials

In de kerstspecials van de podcast Klassieke Mysteries vertellen presentator Ab Nieuwdorp en podcastmaker Rebecca van der Weijde de verhalen achter drie bekende klassieke kerstwerken: 'Stille Nacht, Heilige Nacht', 'A Ceremony of Carols' van Benjamin Britten en de kerstmotetten van Francis Poulenc. Anonieme componisten, een verwoest orgel, geheime codes en wonderbaarlijke Maria-verschijningen: met de muziek als soundtrack, klinken de waargebeurde verhalen als een spannend boek. Beluister Klassieke Mysteries in alle populaire podcast-apps.

kerstmysteries-abenrebecca4.jpg
Klassieke Mysteries
kerstmysteries-abenrebecca4.jpg

3FM Lifeline

Traditiegetrouw gaat de week voor Kerst het 3FM evenement The Lifeline los. Dit jaar zetten drie dj-teams zich in voor hulpverleners en tegen de verspreiding van corona. De dj’s -waaronder onze Rob en Sophie- zijn vanaf vandaag 12.00u een week lang in lockdown op vliegveld Twenthe. Ze maken met z'n allen 24/7 live radio, maar moeten ook 24 uur per dag een loopband draaiende houden. Hiermee motiveren ze de luisteraars om zelf ook in actie te komen door coronaproof mee te lopen in hun eigen omgeving en zich te laten sponsoren voor elke gelopen kilometer. Kom ook in actie en volg de 3FM Serious Request: The Lifeline via je radio, via 3fm.nl/live of via het digitale themakanaal Serious Request TV.

3fm-lifeline.jpg
3FM Lifeline
3fm-lifeline.jpg

Top 2000 NPO Radio 2

Tussen Kerst en Oud en Nieuw kun je op NPO Radio 2 luisteren naar de 2000 beste nummer ooit gemaakt. Je volgt de Top 2000 van 25 t/m 31 december via radio, tv en op NPORadio2.nl. De uitzending van de lijst begint dit jaar al op eerste kerstdag om 00.00 uur. Bart Arens verzorgt met een spectaculaire mash-up van Top 2000-hits de opening, die dit jaar grootser dan ooit zal zijn en ook op tv is te volgen. Vervolgens start Jeroen van Inkel de nummer 2000 in: Can't Get It Out Of My Head van Electric Light Orchestra en tellen ze af naar de nummer 1; Danny Vera met Roller Coaster. 

Kortom, met AVROTROS kom je de feestdagen wel door! 

Deel dit artikel