Niet het zoveelste debat tussen politici en experts, maar een discussie tussen mensen uit alle lagen van de samenleving over actuele thema’s van vandaag.

In De Stelling van Nederland zet presentator Jort Kelder voor het eerst zijn mobiele studio op voor een ‘townhall meeting’ in het in veel opzichten gespleten Rotterdam. Politieke correctheid staat niet op het menu, wel een ‘recht voor z’n raap’-gesprek met een pittige stelling als startpunt: is dit mijn Nederland nog wel?

Is dit mijn Nederland nog wel? Deze stelling staat centraal in de eerste uitzending van De Stelling van Nederland. Nederland 'verkleurt' en ‘islamiseert’ zelfs volgens sommigen. Is dat wel zo? Zo ja: is het erg en überhaupt te voorkomen? Naast een handvol geselecteerde gasten op de eerste rij - van bestuurders tot opinieleiders - komt in ‘De Stelling’ vooral ‘het volk’ aan het woord. Ongefilterd, want het programma is live, maar waar mogelijk met een gedegen factcheck. Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel peilt de meningen in het land en geeft daarmee een stem aan de Nederlanders die niet in de zaal aanwezig zijn.

Deel dit artikel