We willen allemaal ons steentje bijdragen en zoveel mogelijk thuis blijven in deze moeilijke tijd. Om je te helpen deze dagen door te komen zijn wij ons archief in gedoken en hebben de mooiste programma’s online gezet om te bingen. Benieuwd welke? Kijk hieronder!

Wie is de Mol?

Wie is de Mol? bestaat dit jaar 20 jaar. We blikken terug naar het jaar 1999, toen het eerste seizoen van Wie is de Mol? werd uitgezonden. Tien onbekende Nederlanders reisden onder leiding van Angela Groothuizen naar Australië om antwoord te krijgen op die ene vraag: Wie is de Mol? In Australië werden ze onderworpen aan spectaculaire en soms angstaanjagende opdrachten.

 

Ramses

Verzet je gedachten met de 'award winning' serie RAMSES. Een indrukwekkende vierdelige dramaserie over de jonge jaren van één van Nederlands grootste artiesten: Ramses Shaffy. De serie won o.a. de Zilveren Nipkowschijf en een Gouden Kalf. Daarnaast sleepte hoofdrolspeler Maarten Heijmans, die de rol van Ramses Shaffy vertolkt, een Emmy Award voor Beste Acteur in de wacht. De afleveringen van de serie RAMSES waren tot 1 juni 2020 terug te zien.

Alle afleveringen van Beste Zangers

Al twaalf seizoenen reist een zevental artiesten af naar het zonnige Ibiza om daar de mooiste liedjes voor elkaar te zingen. In intieme setting treedt iedereen uit z’n comfortzone en zingen ze nummers die voor de ander bijzonder zijn. Het programma werd voor het eerst uitgezonden in 2009, gepresenteerd door Edsilia Rombley.

Het eerste seizoen was voor Thomas Berge zijn grote doorbraak. Hij zong daar ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon en belandde daarmee op de nummer 1 positie in de Nederlandse Single Top 100. Een ander groot succes is O'G3NE. De meiden zongen in aflevering 1 van seizoen 2016 het nummer Clown. Deze video is op YouTube al bijna 10 miljoen keer bekeken. En in het laatste seizoen maakten Floor Jansen en Henk Poort indruk met hun versie van 'Phantom Of The Opera'.

                                                                    Kijk nu alle seizoenen terug

Chef in je oor

In 'Chef in je oor' gaan topchefs de strijd met elkaar aan. Eén nadeel voor de chefs: ze mogen zelf geen voet in de keuken zetten. Ze vormen een team met een BN’er die het gerecht bereidt. De BN’ers moeten zo goed mogelijk de instructies opvolgen die worden ‘ingefluisterd’. Met onder anderen Pepijn Grunneweg, Fred van Leer en Elise Schaap. De afleveringen van 'Chef in je oor' waren tot 22 april 2020 terug te zien.

Hoe heurt het eigenlijk

Polderdandy Jort Kelder verdiept zich in Hoe Heurt Het Eigenlijk? in etiquette en tradities in de wereld van de oude en het nieuwe geld. Je komt alles te weten over adel, tuinpartijtjes, hoge hakken en veel bubbels. Hè, gezellig! 

Seizoen 5 heeft een feestelijke start met een tuin-partijtje in de stijl van een Edwardian Garden Party. Maar ook daalt Jort Kelder neer op partyeiland Ibiza en gaat hij op kasteelvisite bij Heerlijkheid Mariënwaerdt, met daarnaast een kennismaking met de beste universiteit van Engeland: Oxford.

Het zesde seizoen van 'Hoe heurt het eigenlijk?' start met een klassieke Rally! Verder gaat Jort Kelder op bezoek bij een adelijk verkleedpartijtje De Ommegang in Brussel en ontmoet hij Duitse prinsessen in de nieuwgeld-haven Marbella. En voor een kerstspecial streek Jort Kelder neer in Gstaad. Het boerenbergdorpje dat is getransformeerd naar het skioord voor de extreem rijken.

Bloed, zweet en blaren

Het Nationale Ballet vormt met tachtig dansers veruit het grootste dansgezelschap van Nederland. De achtdelige serie 'Bloed, zweet en blaren' uit 2014 presenteert de supertalenten van dit gezelschap aan het brede publiek en laat zien hoe de euforie van een mooie voorstelling het telkens weer wint van de pijn. We volgen o.a. prima ballerina Igone de Jongh die zich voorbereid om de moeilijkste rol binnen het klassieke ballet te dansen.

 

Bloed, zweet en aria's

In Bloed, zweet en aria's krijgt de kijker een exclusieve blik in de wereld van De Nationale Opera. Zo wordt gastsolist John Osborn gevolgd. Hij vertolkt de hoofdrol in de door Terry Gilliam (Monty Python) geregisseerde opera Benvenuto Cellini. Hoe is het voor de internationaal succesvolle Osborn om voor steeds weer een nieuwe productie de wereld over te reizen?

 

Bloed, zweet en snaren

In de serie 'Bloed, zweet en snaren. De mensen van het Koninklijk Concertgebouworkest' uit 2013 volgen we orkestleden op reis, tijdens repetities en bij audities en privé. Eén van de vele stellen van het orkest, Annebeth en Hein, bereiden zichzelf en hun gezin voor op hun lange afwezigheid. Ondertussen neemt het nieuwe viooltalent van het orkest, Marc Daniel, afscheid van zijn oude vrienden. En we zien ook een oude bekende: een piepjonge Dominic Seldis, bekend van onder meer het programma Maestro. 

 

Helden van het Maxima

In deze tijd is er nog meer waardering voor alle mensen die in de zorg werken. Die waardering werd voor de coronacrisis al uitgelicht door documentairemaker Paul Rigter. Hij volgde een jaar lang de 'helden' van Het Prinses Máxima Centrum, een ziekenhuis voor kinderen met kanker. Wie zijn de medewerkers van 'Het Máxima', die dag en nacht klaar staan voor kinderen met kanker?

Kijkers zien onder andere verpleegkundige Arno en verpleegkundig-specialist Kim, die alles opzij zetten om patiëntjes bij te staan en ouders te troosten. En Lianne is researcher en doet onderzoek naar nieuwe technieken om tumoren 'op te laten lichten' tijdens een operatie.

                                                  Kijk hier de indrukwekkende documentaireserie terug  

Deel dit artikel