Rik van de Westelaken presenteert live vanuit Rotterdam de voorbeschouwing van de twee halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival. Richard Groenendijk sluit zich aan bij het team en doet deze drie avonden backstage verslag van de laatste voorbereidingen op de grote show. 

blockquote
We vinden het geweldig om vanuit Rotterdam elke festivalavond de kijker voor de uitzending helemaal bij te praten over alle verwikkelingen op en achter het podium. Een feest om te mogen doen!"
Rik van de Westelaken.

Nog voor de eerste halve finale officieel wordt geopend met het karakteristieke tune van de EBU, kijk je op NPO 1 naar Eurovisie Songfestival: De Voorbeschouwing. Rik van de Westelaken en zijn gasten bereiden je voor op wat je die avond te wachten staat op het enorme muziekfestival met miljoenen kijkers uit tientallen landen. Welke artiesten treden op in welke show? Wat zijn de opvallende acts? Welke landen doen het goed bij de bookmakers?

Achter de schermen in Ahoy spreekt Richard Groenendijk de artiesten en natuurlijk de presentatoren: Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager. Groenendijk laat je zien hoe het eraan toe gaat tijdens de allerlaatste minuten voor ‘lights, camera… action!’.

Richard Groenendijk
Richard Groenendijk
Richard Groenendijk

Eurovisie Songfestival: De Voorbeschouwing met Rik van de Westelaken en Richard Groenendijk is op 18, 20 en 22 mei om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Deel dit artikel