De familiefilm Superjuffie krijgt een vervolg. Door het succes van het eerste deel hebben de makers besloten om ook het tweede boek van de boekenreeks van schrijfster Janneke Schotveld ook te gaan verfilmen.

In de tweede film van Superjuffie gaat zij met haar leerlingen naar Zuid-Amerika om daar dieren te helpen. Diewertje Dir, bekend van onder meer Theater Oostpool en Het Klokhuis, speelt ook in deel twee Superjuffie. In de eerste film was Harry Piekema te zien, als Meester Snor. Carly Wijs nam de rol van Edna voor haar rekening en Hassan Slaby speelde Hakim in het eerste deel van de familiefilm.

De regie is ook deze keer in handen van Martijn Smits (Popoz, Zombibi), het scenario is geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie). Paul Voorthuysen is de producent, bekend van Mees Kees, Dummie de Mummie en Meesterspion. Het eerste deel van Superjuffie draaide afgelopen najaar in de Nederlandse bioscopen.

Over Superjuffie

Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar als een dier om hulp roept, verandert ze zomaar in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, redt de dieren en kan ook nog met ze praten. Ze heeft haar krachten gekregen van een mysterieus beeldje in een geheime kamer in haar nieuwe huis. En ze komt er niet vanaf! 

De drang om dieren in nood te redden is best onhandig. Zeker als je best onzeker bent en een nieuwe baan hebt als juf van groep 6 hebt. Superjuffie zoekt uit hoe haar krachten werken, en haar leerlingen helpen haar met haar geheim en beschermen haar tegen hoofdmeester Snor. En dan vraagt Willem de Rat om hulp: er gebeuren rare dingen in de dierentuin.

Boekenreeks

Superjuffie, de film, is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Janneke Schotveld die wordt uitgegeven bij Van Holkema & Warendorf. De film wordt geproduceerd door PVPictures (Mees Kees, Dummie de Mummie) in samenwerking met AVROTROS en is tot stand gekomen met een bijdrage van Stichting Abraham Tuschinski Fonds, CoBo, het Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. Entertainment One Benelux is verantwoordelijk voor de marketing, publiciteit en distributie van Superjuffie.

Lees ookNieuwe jeugdserie Gips

Deel dit artikel