Zanger Charles Aznavour is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Franse persbureau AFP. In maart dit jaar gaf hij nog een optreden in het uitverkochte AFAS Live in ons land. 

Op jonge leeftijd ging Charles regelmatig naar het theater. Maar zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op tournee meenam door Frankrijk en de Verenigde Staten. Aznavour wordt vaak omschreven als de 'Frank Sinatra van Frankrijk'. Aznavour schreef meer dan duizend liederen die bijna allemaal over de liefde gaan:

'She'

'For me, Formidable'

Cover in Beste Zangers

In Beste Zangers zong Tania Kross in 2017 het nummer 'Mes Emmerdes' van de Franse zanger.

In gesprek met Charles Aznavour

De TV Show besteedde in 2014 een aflevering aan Charles Aznavour. Behalve het gesprek dat Ivo Niehe met hem had in zijn huis bij het meer van Genève, zijn er fragmenten te zien uit de drie eerdere interviews van toen 25, 15 en 10 jaar geleden. Opvallend is daarbij dat de zoon van Armeense immigranten in de loop der tijd heel anders over bepaalde onderwerpen is gaan denken. Aznavour vertelt over de jeugd die hij niet echt heeft gehad door de oorlog en de armoede, over zijn 47-jarig huwelijk met de Zweedse Ulla en over zijn band met Nederland. In de studio van De Wereld Draait Door legt Matthijs van Nieuwkerk uit waarom hij misschien wel de grootste Nederlandse fan is van Aznavour.

Bekijk de uitzending van de TV Show met Charles Aznavour
Deel dit artikel