De nieuwe jeugdserie Remy & Juliyat is een verhaal over onmogelijke liefde en bijzondere vriendschappens. De serie is vanaf vrijdag 6 december 2019 elke dag te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

De ouders van de 14-jarige Remy zijn net gescheiden en hij heeft continu strijd met zijn vader Bart, die moet wennen aan zijn rol als alleenstaande ouder. Bovendien is zijn vader boos vanwege de komst van een AZC in hun kleine dorp. De even oude Juliyat betrekt met haar opstandige broer Hamza en ongelukkige ouders het AZC. Ze hebben net een traumatische vlucht uit Syrië achter de rug. Ze komen in een dorp waar ze niemand kennen en duidelijk niet gewenst zijn. En uitgerekend deze twee pubers worden verliefd op elkaar…

Niet welkom

In het kleine dorp Paverdam wordt een oude brandweerkazerne tijdelijk ingeruimd als AZC. De bewoners zijn daar niet blij mee en vrezen dat het onveilig wordt op straat. Op hun beurt, wantrouwen de bewoners van het AZC juist de dorpelingen en voelen zich niet welkom. Te midden van dit alles hebben Remy en Juliyat andere dingen aan hun hoofd.

Remy-Juliyat-1280-bas-hoeflaak.jpg
Bron: AVROTROS
De dorpelingen zijn niet blij met de komst van het azc
Remy-Juliyat-1280-bas-hoeflaak.jpg

Verliefd in een vijandige omgeving

Remy raakt geïntrigeerd door de stoere, slimme Juliyat die al een heel leven achter de rug heeft en gewend is aan tegenslag. Juliyat vindt bij de vrolijke Remy het lichte en onbevangene waar ze naar verlangt. Maar verliefd zijn in een vijandige omgeving is geen makkelijke opgave. Wanhopig proberen de tieners bij elkaar te zijn, eerst openlijk later stiekem. Al hun pogingen om de strijdende partijen bij elkaar te brengen mislukken jammerlijk. En wanneer hun liefde verraden wordt, zet het de relatie tussen de dorpelingen en de AZC-bewoners op scherp met catastrofale gevolgen. Lukt het beide partijen om vlak voor kerst de strijdbijl te begraven?

Remy en Juliyat is een moderne variant op Romeo en Julia. Een verhaal over loyaliteit, verraad, maar ook het inzien dat ieder mens bijzonder is. Een hartverwarmend, licht jeugd- drama, waarin de liefde uiteindelijk wel overwint.

De serie is vanaf vrijdag 6 december 2019 elke dag te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Meer over Remy & Juliyat

Deel dit artikel