Regisseur Johan Nijenhuis is bezig met een film over Marokkaanse trouwtradities in Nederland. Half juni 2021 zijn de opnames begonnen van de nieuwe bioscoopfilm Marokkaanse Bruiloft. 

De romantische komedie, naar het idee van ervaringsdeskundige Mina El Hannaoui en Jelle Posthuma, vertelt het verhaal van de jonge en ambitieuze advocate Yasmine, die jongleert met haar verschillende identiteiten.

Hunkerend naar goedkeuring

Terwijl zij de carrièreladder beklimt bij een prestigieus advocatenbureau, gaat het thuis om één ding: wanneer gaat ze eindelijk trouwen? Haar familie maakt zich grote zorgen: een man vang je immers niet met een wetboek en Yasmine is al 26. 

Hunkerend naar de goedkeuring van haar ouders, dwingt Yasmine zichzelf – aangemoedigd door haar vriendinnen – om open te staan voor de liefde. Terwijl om haar heen de ene na de andere bruiloft wordt gevierd, vindt ze plots niet één, maar zelfs twee nieuwe liefdes op haar pad. En dan zijn de twijfels even groot als de kriebels, want hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt?

Een ode aan het bruiloftsspektakel

Nijenhuis wil met Marokkaanse Bruiloft een ode brengen aan het Marokkaanse bruiloftsspektakel; "Een feest der herkenning voor de bioscoopbezoeker met een Marokkaanse of vergelijkbare achtergrond en een kleurrijke, romantische komedie voor iedereen."

marokkaanse-bruiloft-1280X720.jpg
 
marokkaanse-bruiloft-1280X720.jpg

Acteurs Marokkaanse Bruiloft

Soumaya Ahouaoui speelt in deze nieuwe grootse romantische komedie haar eerste hoofdrol in een Nederlandse bioscoopfilm. Naast haar zijn rollen weggelegd voor onder anderen Walid Benmbarek, Nora El Koussour, Pip Pellens, Nabil Aoulad Ayad, Liza Sips, Farrieda Smit en Eva van de Wijdev­­en. Numidia El Morabet neemt de titelsong voor haar rekening. 

AVROTROS is coproducent van Marokkkaanse Bruiloft. De film draait in 2022 in de bioscopen.

Deel dit artikel