Johan Nijenhuis gaat een film maken over Marokkaanse trouwtradities in Nederland. De succesvolle regisseur en filmproducent slaat de handen ineen met Post-Castelijn Casting voor de casting van Marokkaanse Bruiloft.

De romantische komedie, naar het idee van ervaringsdeskundige Mina El Hannaoui en Jelle Posthuma, vertelt het verhaal van de jonge en ambitieuze advocate Yasmine, die jongleert met haar verschillende identiteiten. Terwijl zij de carrièreladder beklimt bij een prestigieus advocatenbureau, gaat het thuis om één ding: wanneer gaat ze eindelijk trouwen? Hunkerend naar de goedkeuring van haar Marokkaanse ouders geeft Yasmine zichzelf zes maanden de tijd om te trouwen. Haar enige probleem: ze heeft nog geen man.

Nijenhuis wil met Marokkaanse Bruiloft een ode brengen aan het Marokkaanse bruiloftsspektakel; "een feest der herkenning voor de bioscoopbezoeker met een Marokkaanse of vergelijkbare achtergrond en een kleurrijke, romantische komedie voor iedereen."

De casting voor de film wordt nu voorbereid: screentesten voor acteurs en actrices vinden naar verwachting vanaf januari plaats bij POst-Castelijn Casting. Betty Post en Anwar Aaziz verzorgen de casting. Het scenario is aan de hand van Aliefka Bijlsma, ondersteund door Mina El Hannaoui en met een bijdrage van Jelle Posthuma. De regie is in handen van Nijenhuis (Verliefd op Cuba, Toscaanse Bruiloft), de producent is Ingmar Menning (De Luizenmoeder, Verliefd op Cuba). 

AVROTROS is coproducent van Marokkkaanse Bruiloft. De opnames starten in augustus 2020 en de film is in 2021 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel