Heb je altijd al weleens in de studio van EenVandaag of Sterren NL willen kijken? Of heb je altijd al prangende vragen gehad aan Jaap Jongbloed, Ivo Niehe, Anniko van Santen of andere presentoren? Kom dan naar de Open Studio Dagen bij AVROTROS op zaterdag 1- en zondag 2 september! 

Tijdens deze dagen krijg je een exclusief kijkje achter de schermen en kans om de makers en presentatoren te ontmoeten. Benieuwd wat je zoal kunt verwachten? Bekijk de beelden van vorig jaar: 

Bekijk hier het programma van zaterdag 1- en zondag 2 september 2018:

Jill

10.00 – 17.00 uur: In de Jill-stand kun je een prachtige Jill-tekening op jouw gezicht laten schminken of een Jill Glitter tattoo op jouw arm laten zetten. Wees er snel bij want op = op.

Sascha Visser

Kaal of Kammen

10.00 – 17.00 uur In dit uitdagende en bizarre spel- programma strijden kinderen tegen elkaar. Met een inke dosis humor krijgen ze de meest idiote, spannende en smerige opdrachten. Kom naar de stand van Kaal of Kammen en doe mee met het spel JENGA! Sascha Visser is op zaterdag van 11.00 -12.00 uur aan- wezig om met jou op de foto te gaan.

CupCakeCup

10.00 – 17.00 uur: De cupcake’s zijn al afgekoeld, maar nog helemaal kaal! Heb jij goed opgelet bij de CupCakeCup, dan weet jij precies hoe jij jouw cupcake als beste kunt versieren. Laat maar eens zien dan!

Muziekkids

10.00 – 17.00 uur: Altijd al een keer een muziek- instrument willen leren bespelen? Kom naar de stand van Muziekids en doe mee met de workshops. Geniet ook de hele dag van de DJ Experience.

Anniko van Santen

Opsporing Verzocht

10.00 – 17.00 uur: Word jij gezocht? In ieder geval wel bij de tent van Opsporing Verzocht, dus kom even een kijkje nemen. Duizenden zaken zijn intussen al opgelost, door tips van kijkers. Neem plaats en maak een foto in de politieauto. En wil je zelf eens Opsporings Verzocht presenteren: wij filmen je! Ontmoet presentatrice Anniko van Santen in de stand van Opsporing Verzocht van 11.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 15.00 uur. 

The Big Escape

10.00 – 17.00 uur: The Big Escape is het televisieprogramma waar 12 BN-ers het tegen elkaar opnemen in escape rooms. Hoe goed weet jij te ontsnappen uit een escaperoom? Probeer het zelf in ‘THE BIG ESCAPE’-truck.

De Luizenmoeder

10.00 – 17.00 uur Wil jij glanzen op de castfoto van De Luizenmoeder? En als je er dan toch bent een stukje participizza eten? Dat kan! Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij heel bijzonder!

Presenteer Zappsport

Zappsport

10.00 – 17.00 uur: Net als Ron Boszhard Zappsport presenteren? Laat zien hoe goed jij bent voor de camera én misschien word jij wel de nieuwe Ron Boszhard. Ron Boszhard is op zondag van 13.00 – 15.00 uur aanwezig om met jou op de foto te gaan. Liever sportief aan de slag? Doe mee met de Zappsport Latje trap, ga battles aan in de spelletjeshoek of laat je gaan op de luchtkussens.

Bommetje

10.00 – 17.00 uur: Heb jij wel eens over water gelopen? Dan is dit jouw kans. In de vijver van AVROTROS kun je in een aquabubble op het water lopen.

Prinsengrachtconcert

10.00 – 17.00 uur: Ervaar het Prinsengrachtconcert. Neem plaats in een van de bootjes op het water en luister en zing mee met ‘Aan de Amsterdamse Grachten’.

Sterren NL

10.00 – 17.00 uur: Stap samen met je vrienden of familie in de Sterren NL fotobooth en neem een kijkje in de winkel waar je diverse CD’s kunt kopen.

Junior Songfestival

12.00 - 12.30 uur: FOURCE is de winnaar van het Junior Songfestival 2017 en bestaat uit Max, Ian, Niels en Jannes. Deze vier stoere jongens geven op beide dagen een mini-concert.
13.30 en 16.00 uur: Oud-finalisten en de finalisten van 2018 verzorgen spetterende optredens. Na afloop is er tijd voor een meet & greet.

Zappelin Go

10.30 uur en 14.00 uur: Dansen met Joe! Voor de allerkleinste geen enkel probleem, want die kennen de pasjes ondertussen wel. Joe is aanwezig voor een dansje en uiteraard een echte meet & greet.

Brugklas cast

Brugklas

11.00 – 12.00 uur: Het méést populaire jeugd-reali- typrogramma is live aanwezig bij AVROTROS. Wil jij acteurs uit de serie ontmoeten en op de foto? Kom dan naar het podium.

Tussen Kunst & Kitsch

Zondag 13.00 uur en 15.00 uur: AVROTROS-presentator Frits Sissing zal samen met een expert jou de vraag stellen: Is dit Kunst of is dit Kitsch?

Muziekids

Tijd n.n.b: Muziekids biedt kinderen in de ziekenhuizen muziekbeleving zodat ze even hun pijn, verdriet en gemis van thuis kunnen vergeten. Ambassadeurs Robert Leroy en Johan Kettenburg zijn aanwezig en zingen ook nog een paar liedjes.

Uitgeverijen

Altijd al een keer op de cover willen staan van een magazine? Dit is jouw kans. Zet jezelf op de cover van TrosKompas, Avrobode, Televizier en/of TV Krant en hang ‘m thuis aan je muur.

Sterren NL Radio

12.00 – 17.00 uur: Hoe wordt live radio gemaakt? Dat laat Sterren NL jouw zien in de radiostudio. Kom kijken en luisteren naar onze Sterren NL DJ Emilie Sleven:
12.00 – 15.00 uur: Emilie Sleven

Flikken Maastricht

10.00 – 17.00 uur: Op de foto met Eva (Angela Schijf) en Wolfs (Victor Reinier)? Dat kan in de greenscreenstudio. Stap in een scene van Flikken Maastricht. Als aandenken krijg je een foto mee naar huis of kun je je eigen scenefoto delen via social media.

Televisie Quiz

10.00 – 17.00 uur: Als bezoeker van de Open Studio Dagen weet jij álles van Radio & Televisie. Dat gaan we eens testen. Test hoeveel AVROTROS-programma’s jij kent en kunt onthouden.

EenVandaag studio

EenVandaag

za. 10.00 – 14.00 uur & zo. 10.00 – 16.00 uur: In 3, 2, 1...We zijn LIVE op televisie. Hoe gaat het er aan toe in een tele- visiestudio? Wie werken er achter de knopjes en waar staan alle camera’s? Bezoek de EenVandaag Experience, ontmoet de presentatoren, kijk om je heen in het decor en ontdek hoe live-televisie wordt gemaakt.

Vertelt over...

10.00 – 17.00 uur Altijd willen weten hoe items tot stand komen, of presentatoren zenuwachtig zijn voor iedere opname en wat er nou precies achter de schermen gebeurt?

Zaterdag

12.00 uur: Monica Tijdink vertelt over: Stichting Muziekids maakt het verblijf in ziekenhuizen en zorgcentra voor anderen een stukje leuker met de Muziekids Studio’s. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich daar uitleven op muziekaal gebied dmv het zelf maken van muziek, of gewoon lekker te luisteren om zo even de pijn, verdriet en gemis van thuis te kunnen vergeten.

Ivo Niehe vertelt over de TV Show

13.00 uur: Ivo Niehe vertelt over: de TV Show

14.00 uur: Hans van den Boom vertelt over: NPO Radio 4. Hans van den Boom is o.m. presentator van Het Zondagochtend Concert (op Radio 4) en van Het Prinsengrachtconcert (op NPO 2). Hij vertelt over de totstandkoming van dit soort programma’s en over de Klassieke Muziek Praktijk in het algemeen. Uiteraard beantwoordt hij ook graag vragen.

15.00 uur: Monica Tijdink vertelt over: Stichting Muziekids maakt het verblijf in ziekenhuizen en zorg- centra voor anderen een stukje leuker met de Muziekids Studio’s. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich daar uitleven op muziekaal gebied d.m.v. het zelf maken van muziek, of gewoon lekker te luisteren om zo even de pijn, verdriet en gemis van thuis te kunnen vergeten.

Zondag

12.00 uur: Professor Erik Scherder vertelt over: Stichting Muziekids maakt het verblijf in ziekenhuizen en zorgcentra voor anderen een stukje leuker met de Muziekids Studio’s. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich daar uit- leven op muziekaal gebied d.m.v. het zelf maken van muziek, of gewoon lekker te luisteren om zo even de pijn, verdriet en gemis van thuis te kunnen vergeten. Maar wat doet muziek eigenlijk met je hersenen? 

13.00 uur: Anniko van Santen vertelt over: Opsporing Verzocht

13.30 uur: Jaap Jongbloed vertelt over: Het Mooiste Meisje van de Klas

Frits Sissing

14.00 uur: Frits Sissing vertelt over Tussen Kunst & Kitsch

15.00 uur: Professor Erik Scherder vertelt over: Stichting Muziekids maakt het verblijf in ziekenhuizen en zorgcentra voor anderen een stukje leuker met de Muziekids Studio’s. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich daar uit- leven op muziekaal gebied d.m.v. het zelf maken van muziek, of gewoon lekker te luisteren om zo even de pijn, verdriet en gemis van thuis te kunnen vergeten. Maar wat doet muziek eigenlijk met je hersenen? 

Kom dus zaterdag of zondag 1/2 september naar AVROTROS voor een exclusief kijkje achter de schermen! 

AVROTROS
Deel dit artikel