Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1. 

Moeten we bang zijn voor China?

Het gebeurt allemaal in China. Het enorme land wordt steeds machtiger in de wereldpolitiek en in de handel. China investeert en niet allen in zichzelf. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe zijdenroute. Gaat China de wereldhandel domineren? Wat zijn de risico’s van deze expansiedrift en hoe moeten we ons als kleine handelsnatie verhouden tot deze wereldmacht? Dr. Frans-Paul van der Putten van instituut Clingendael beantwoordt deze vraag vanuit de geopolitieke hoek. 

Vervolgens kijken we ook naar wat Nederlanders in China kunnen bereiken. Wat valt er te halen en hoe gaat dat eigenlijk, handelen in China? Lilian Kranenburg, sinoloog en directeur van ChinaMoves adviseert bedrijven over het zakendoen in China. 

→ Luister terug: Wat hebben we te vrezen van de Chinezen?

Luchtzuiverend breiwerk

Hij is (mode)ontwerper en streeft in zijn werk naar een samenkomst van technologie en textiel. Zo stond Borre Akkersdijk een paar jaar geleden tijdens de Bejing Design Week in peking met een gebreid pak dat vervuilde lucht zuivert. Mede dankzij een breifabriek in Shanghai maakte hij vrienden in China en leerde hij het Chinese zakenleven kennen.

Presentatie: Jort Kelder
Met: professor Peter Ho, dr Frans-Paul van der Putten (Clingendael), Borre Akkersdijk, en Lilian Kranenburg (ChinaMoves).
 

Deel dit artikel