Een vleugje uit het verleden met de grootste hits uit de jaren ’90, dat kan met het nieuwe nachtprogramma van AVROTROS. Paul Rabbering is vanaf 7 januari 2023 elke zaterdag te horen tussen 02.00 en 04.00 uur te horen op NPO Radio 2 met ‘Pauls 90s’. Samen met de luisteraars haalt hij herinneringen op uit een muzikaal zeer afwisselend decennium.

De muziek uit de jaren ’90 varieert enorm, zo kun je onder andere luisteren naar Michael Jackson, Phil Collins en Nirvana. Toch is happy hardcore wel echt kenmerkend voor deze tijd. Er zijn genoeg bekende Nederlanders in de vergetelheid geraakt, die in de jaren ’90 grote hits scoorden. Paul checkt in ’90 Heroes’ hoe het met hen is en samen blikken ze terug op de tijd waarin ze succesvol waren.

blockquote
De nineties is helemaal mijn decennium.
Paul Rabbering

Paul Rabbering heeft zijn middelbare schooltijd en een deel van zijn studie doorgebracht in de jaren ’90. Hij herinnert zich dan ook bij elk jaar wel een hit uit deze tijd. Zelf hield hij altijd wel van een happy hardcore nummer en een lied vol grunge sloeg hij zeker niet over. Samen met de luisteraars wil hij genieten van deze tijd vol variatie.

Eindredacteur NPO Radio 2 bij AVROTROS, Joost Strootman, groeide zelf op in de jaren ’90. Hij vond het een geweldig decennium met veel uitlopende muziek, de eerste computer en leuke televisieprogramma’s. Zelfs voor de generatie erna is de muziek heel erg herkenbaar.

'Pauls 90s' is elke zaterdag tussen 02.00 en 04.00 uur te horen op NPO Radio 2. Daarnaast blijft Paul Rabbering elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur zijn programma PAUL! presenteren.

Deel dit artikel