In de nieuwe serie 'Bestseller Boy' navigeert millennial Mohamed Zebbi tussen verschillende culturen, terwijl hij worstelt met zijn plotselinge succes en bekendheid als schrijver. De 10-delige comedyserie is een bewerking van het boek 'Bestseller Boy' van auteur Mano Bouzamour. 

In de serie volgen we de ups en downs van Bouzamour’s alter-ego Mohamed. In het boek wordt beschreven hoe deze jongen van de straat zich op de literaire wereld stort in één klap beroemd wordt met zijn debuutroman 'Mohamed, de proleet'. Zijn succes kan hij echter niet delen; zijn ouders zetten hem het huis uit en zijn vrienden laten hem links liggen.

Mohamed zwerft noodgedwongen door Amsterdam op zoek naar een huis. Wat volgt is een stormachtig verhaal vol seks, spanning en eenzaamheid. Over de avonturen van een jonge Amsterdamse schrijver van Marokkaanse komaf wiens leven op zijn kop komt te staan wanneer hij een bestseller schrijft. Het boek, dat in 2018 verscheen, deed meteen veel stof opwaaien.

blockquote
Een droom die uitkomt
Mano Bouzamour, auteur van Bestseller Boy

Internationale serie in samenwerking met CBS Studios

De serie is een samenwerking tussen het Amerikaanse CBS Studios en AVROTROS werken samen aan de bewerking van het boek Bestseller Boy. Voor CBS Studios is dit het eerste project dat ze in Nederland ontwikkelen. De serie wordt geproduceerd door het nieuwe productiebedrijf MIDPOINT FILM & TV van scenarioschrijvers Robert Alberdingk Thijm, onder andere bekend van de series 'A’dam – E.V.A.' en 'Dunya en Desie', Pieter Bart Korthuis, die 'Penoza' en 'Vechtershart' heeft geschreven, en Franky Ribbens, bekend van 'Hollands Hoop'. Zij werken samen met in samenwerking met Bouzamour en Alon Aranya, die eerder Nederlandse series als 'Penoza' en 'Overspel'naar Amerika haalde.

Thema's waar Nederland mee worstelt

Bouzamour, die al eerder 'De belofte van Pisa' schreef: “Te gek natuurlijk. Een droom die uitkomt. We hebben een ‘writers room’ opgezet. Het is geweldig om deze serie te kunnen ontwikkelen.” Volgens schrijver Korthuis snijdt 'Bestseller Boy' op een hele scherpe en komische manier thema's aan waar Nederland op dit moment mee worstelt. Dat CBS daar het belang van inziet, bevestigt dat Mano Bouzamour de stem van een nieuwe generatie is, die gehoord moet worden.” 

De serie Bestseller Boy is medio 2021 te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Deel dit artikel