De succesvolle modeontwerpster en zakenvrouw Olcay Gulsen gaat wielrennen, hardlopen en zwemmen.

Olcay Gulsen, bekend als modeontwerper en eigenaar van de kledingmerken Supertrash en St. Studio, gaat voor de liveshow Marathon tegen kanker van KWF Kankerbestrijding een opmerkelijke sportieve prestatie leveren. Onder professionele begeleiding traint ze de komende maanden voor haar marathon, bestaande uit 40 kilometer wielrennen, 10 kilometer hardlopen en 1,5 kilometer zwemmen. En dit allemaal met één doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Marathon tegen kanker is op woensdag 17 mei om 21.20 uur live te zien bij AVROTROS op NPO 1.

"Ik ken niemand die niet iemand is verloren aan kanker. Mijn oom stierf 2 jaar geleden. Hij was nog maar 38 en liet 2 jonge kinderen achter. Met onderzoek kunnen we de dag bereiken dat kanker geen dodelijke ziekte meer is. Daar is nog veel tijd en geld voor nodig. Dat laat ik zien met deze marathon. Ook dit is een enorme uitdaging. Ik ben niet zo sportief en kan niet zwemmen. Toch ga ik er voor de volle 100% voor!", aldus Gulsen.

Voor mentale en fysieke steun wordt Olcay tijdens haar marathon per onderdeel bijgestaan door bekende en onbekende Nederlanders. Allen worden ze in het trainingstraject begeleid door professionals.

Via www.marathontegenkanker.nl kan iedereen zich inschrijven om mee te doen met de marathonactie van Olcay op 17 mei. Ook is er de mogelijkheid om Olcay en andere deelnemers een hart onder de riem te steken met een donatie of door zelf een marathonactie te starten voor KWF.

Op woensdag 17 mei is de live tv-show Marathon tegen kanker, waarin niet alleen de marathon van Olcay maar ook een aantal andere bijzondere marathons hun ontknoping beleven en natuurlijk de opbrengsten van de acties bekend worden gemaakt.

Marathon tegen kanker | woensdag 17 mei 21:20 live op NPO 1

Deel dit artikel