Vanaf maart start een driedelige documentaireserie op NPO 2 over de gemeenteraadsverkiezingen van 2018: OnsBelang. Sander ’t Sas en Simone Timmer volgen politici van vijf lokale partijen in heel Nederland. Thema’s als armoede, veiligheid, zorg, vertrouwen in de politiek en integratie staan centraal.

Op de Facebook-pagina kunnen lokale kopstukken worden gevolgd en worden gebruikers uitgenodigd om belangrijke politieke hangijzers in hun gemeente te delen. Daarnaast wordt er op de pagina nieuws en achtergronden over de gemeenteraadsverkiezingen gepubliceerd.

Simone Timmer: “Wij zoomen in op lokale partijen omdat die onder de kiezers steeds populairder worden. Naar eigen zeggen omdat ze dichter bij de mensen staan en niet afhankelijk zijn politiek Den Haag.” Sander ’t Sas: “De kandidaten volgen we tijdens hun politieke werk, maar ook daarbuiten. Dat levert heel persoonlijke portretten op.

OnsBelang volgt Wim van der Zanden van Balans Boxtel, die naast politicus ook veehouder en mantelzorger is. Dave van der Meer van LPF Westland, die in het dagelijks leven directeur van een bloemengroothandel is. Dré Peters van LVR Roermond, tegen de achtergrond van de affaire van zijn partijgenoot Jos van Rey. Tot slot conciërge Kees Dijkstra van LEF! Emmen en Martin Stoelinga en Jolanda van Gaal van Onafhankelijk Delft.

Vanaf 1 maart bij AVROTROS op NPO 2.

Deel dit artikel