De film REDBAD vertelt het verhaal van de vrije Friezen en hun strijd tegen de Franken in de vroege Middeleeuwen.

Over de film Redbad

In 700 na Christus is Noord-Europa verdeeld in twee werelden. De Friezen, de Saksen en de Denen heersen boven de rivieren en de Franken hebben de macht onder de rivieren. De Franken willen wat zelfs de Romeinen niet gelukt is: heel Europa veroveren. De Friese Redbad is een bekend historisch figuur waarover honderen mythes zijn verteld. Hij was de dappere leider van het Friese volk dat zich met alle macht verzette tegen de expansiedrift van de Franken uit het zuiden. Weet hij, samen met zijn volk en de hulp van Vikingen, de indringers te verslaan?

De film is een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van REDBAD en was vanaf juni 2018 te zien in de bioscoop en zal als 4-delige serie worden uitgezonden bij AVROTROS op NPO 3.

Redbad deel 1, 1 januari 2019 om 22.00 uur op NPO 3
Terwijl Redbad ruzie maakt met zijn vader, de Friese koning Aldigisl, staan de Franken voor de deur om de Friese hoofdstad Dorestad in te nemen. Tijdens de strijd probeert Redbad zijn geliefde Fenne te redden.

Redbad deel 2, 2 januari 2019 om 22.00 uur op NPO 3
Terwijl de verbannen Redbad een nieuw leven opbouwt bij de Vikingen en verliefd wordt op koningsdochter Frea, levert zijn neef Jurre de Friezen over aan de macht van de Frankische heerser Pepijn die een fanatiek Christen is.

Redbad deel 3, 3 januari 2019 om 22.00 uur op NPO 3
Redbad gaat terug naar de Friezen om zijn zus en zijn volk te redden. Hij wil de opstand tegen de Franken leiden, maar hij heeft niet gerekend op de tegenwerking van zijn neef Jurre en diens vader.

Redbad deel 4, 4 januari 2019 om 22.00 uur op NPO 3
Tijdens het definitieve gevecht met de Franken, wordt Redbad en Frea's zoontje ontvoerd door de Franken. Dan is één iemand bereid het allerhoogste offer te brengen voor Redbad's gezin.

Benieuwd naar de film? Bekijk nu alvast de trailer!

Cast & crew

De cast van REDBAD bestaat uit acteurs uit binnen- en buitenland. Zo zijn er hoofdrollen voor Gijs Naber (Redbad), Huub Stapel (Koning Aldigisl, de vader van Redbad),  Loes Haverkort (Frea), Martijn Fischer (Gebbe), Teun Kuilboer (Jurre), Lisa Smit (Fenne), Derek de Lint (Eibert), Britte Lagcher (Sinde), Egbert-Jan Weber (Bonifatius), Aus Greidanus (Odulf), Daphne Wellens (Trude), de Belgische Tibo Vandenborre (Charles Martel). Ook de Amerikaanse Jonathan Banks (Breaking Bad), de Deense Søren Malling (Borgen, The Killing) en de Vlaamse Gene Bervoets zijn in de film te zien. REDBAD wordt geregisseerd door Roel Reiné en de productie is in handen van Klaas de Jong. Alex van Galen is verantwoordelijk voor het scenario.

Deel dit artikel