De AVROTROS serie I.M. en podcast Wraak zijn genomineerd voor de Prix Europa 2021. Uit de 684 ingezonden producties, zijn onder andere deze twee producties geselecteerd. Er zijn uiteindelijk 209 programma’s, uit 26 landen, uitgekozen om mee te doen aan deze competitie.

Prix Europa eert sinds 1987 de beste mediaproducties van Europa. Het is hét festival voor programmamakers. Dit festival duurt een week en bekroont de beste Europese televisie-, radio- en digitale mediaproducties met als doel deze in heel Europa bekend te maken.

De prijzen worden 15 oktober 2021 uitgereikt. 

I.M.

Deze serie gaat over liefde op het eerste gezicht, voor de jonge, vroegwijze, bleue schrijfsterConnie Palmen en de beruchte, scherpe interviewer Ischa Meijer. Wat volgt is een meeslepende en onconventionele liefdesrelatie vol pieken en dalen tot de dood hen scheidt.

Bekijk de afleveringen op NPO Plus

Wraak

Wraak is een achtdelige fictionele serie over ambitie, macht en metoo. In de race om korpschef van de Amsterdamse politie te worden, schakelt de ambitieuze Barbara Schaaf haar mannelijke concurrent uit met een #metoo. Daarmee ontketent ze een wraakactie die haar uiteindelijk voor een onmogelijke keuze stelt.

Beluister de acht afleveringen via je favoriete podcast app, of op nporadio1.nl.

Deel dit artikel