Het spelletje ‘Nootschieten’ op NPO Radio 4 verdwijnt per september uit het klassieke muziekprogramma Licht op 4, dat vanaf dan ook verder zal gaan onder de naam De Muziekfabriek. Voor trouwe luisteraars en fanatieke deelnemers zal nog één keer het jaarlijkse NK Nootschieten worden georganiseerd. Tijdens deze zevende en laatste editie wordt op passende wijze afscheid genomen van het iconische spelletje.

“We nemen met pijn in ons hart afscheid van het spelletje Nootschieten, waarbij luisteraars aan de hand van een kort fragment de titel en componist van een muziekstuk moesten raden. Voor dit spelletje is een vrij hoog kennisniveau nodig, terwijl we in dit programma net als onze muziek toegankelijk willen zijn voor een heel brede groep mensen”, aldus eindredacteur Tim Moen.

Licht op 4 wordt De Muziekfabriek

Licht op 4 gaat vanaf 4 september verder onder de naam De Muziekfabriek. Het radioprogramma op NPO Radio 4 wordt afwisselend gepresenteerd door Maartje Stokkers en Hans van den Boom. Zij krijgen gezelschap van Jet Berkhout en Sander Zwiep, die als sidekicks aan het team worden toegevoegd. Het muziekformat blijft als vertrouwd: fijne, prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd. Naast informatie over de muziek en componisten, komt er óók aandacht voor de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.

Jet Berkhout en Sander Zwiep

Jet Berkhout en Sander Zwiep volgen een opleiding bij NPO Campus, het opleidingsplatform voor radiopresentatoren en dj’s van de Nederlandse Publieke Omroep. Beiden zijn nu al te horen als presentator van het programma Voor de Dag op NPO Radio 4, op werkdagen tussen 05.00 uur en 07.00 uur. Beiden maken nu ook de overstap naar de dagprogrammering.

AVROTROS op NPO Radio 4

Naast De Muziekfabriek verzorgen wij voor NPO Radio 4 ook de programma’s De Klassieken, AVROTROS Vrijdagconcert, Een Goedemorgen Met…, Ernst Daniël, Spiegelzaal, Het Zondagochtendconcert, Het Zondagmiddagconcert en Opium. De meeste daarvan behoren maandelijks tot de best beluisterde klassieke en hoogst gewaardeerde muziek-programma’s van de Nederlandse radio.

De Muziekfabriek, vanaf maandag 4 september iedere werkdag om 12.00 uur op NPO Radio 4

Deel dit artikel