Voor alle liefhebbers van Verliefd op Ibiza: het is Johan Nijenhuis & Co gelukt om een vergunning te krijgen om hun nieuwe bioscoopfilm op Cuba te draaien: Verliefd op Cuba.

Voor het eerst mag een Nederlands filmproductiebedrijf een film maken op het communistische eiland. De opnames van de zomerse feelgood starten eind april 2018 en op 14 februari 2019, Valentijnsdag, wordt de film uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Meer van Nijenhuis

Nijenhuis heeft al meerdere keren in het buitenland gefilmd. Zo werd Onze Jongens gefilmd in Las Vegas en Toscaanse Bruiloft in –surprise, surprise- Toscane. Verliefd op Ibiza was in 2013 de beste bezochte Nederlandse film van het jaar, en is daarmee tot nu toe de grootste bioscoophit van Nijenhuis. 

Over de film

Als Loes wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade staat ze met haar mond vol tanden. Ze wist niets over de relatie van haar dochter, laat staan dat ze gaat trouwen met een Cubaan! Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Jan én …. ex-man Alex! Ze besluit alles op alles te zetten om de problemen die ze heeft veroorzaakt weer op te lossen. Net als haar dochter wordt ook Loes Verliefd Op Cuba.

Al eerder werd bekendgemaakt dat Maaike Martens (De Luizenmoeder) een rol speelt. De rest van de acteurs wordt later bekendgemaakt. De producenten van de film zijn Johan Nijenhuis en Ingmar Menning. Het script is geschreven door Annelou Verboon en Maarten Lebens. AVROTROS is de co-producent van Verliefd op Cuba en One Benelux verzorgt de marketing, publiciteit en distributie van de film.

→ Lees ook: nieuwe kinderfilm Superjuffie

Deel dit artikel