In de voorstelling 237 Redenen Voor Seks bespreken de twee hoofdpersonen dit nog altijd gevoelige onderwerp. Aan de hand van hun belevenissen vertellen zij met veel flair over seks in alle soorten en maten en belichten dit onderwerp van onverwachte kanten. Grappig, ontroerend en tot nadenken stemmend. Een voorstelling over het leven zelf. De rollen zijn voor Leopold Witte en Geert Lageveen.

'237 Redenen Voor Seks', was het tweede deel van de dramareeks ‘Uit Het AVRO Radiotheater’. Recente producties worden, na een bewerking, met de originele cast opgevoerd in het radiotheater. Deze keer brengt theatergroep Orkater een radiobewerking van de succesvolle voorstelling ‘237 Redenen Voor Seks’. Geregisseerd door radioregisseur Peter te Nuyl en met Orkater acteurs Leopold Witte en Geert Lageveen in de hoofdrol.

In de voorstelling 237 Redenen Voor Seks bespreken de twee hoofdpersonen dit nog altijd gevoelige onderwerp. Aan de hand van hun belevenissen vertellen zij met veel flair over seks in alle soorten en maten en belichten dit onderwerp van onverwachte kanten. Grappig, ontroerend en tot nadenken stemmend. Een voorstelling over het leven zelf. Leopold Witte, schrijft acteert en regisseert en maakt sinds 2000 deel uit van theatergezelschap Orkater. Hij schreef meerdere stukken en speelde voor televisie onder andere in de series Dokter Deen, en Gooische Vrouwen en deed mee aan het improvisatieprogramma De Vloer Op. Geert Lageveen schrijft, acteert en regisseert ook. Zo schreef en regisseerde hij het cabaretduo Plien en Bianca. Daarnaast speelde hij in films als De Bende Van Oss en en tv-producties zoals Bij Nader Inzien, Wilhelmina en Toren C. Sinds 2000 maakt hij deel uit van Orkater.

De regie van de radiobewerking is in de ervaren handen van Peter te Nuyl. Hij tekende ook voor het eerste deel van Uit Het AVRO Radiotheater, een bewerking van het toneelstuk De Kus van Ger Thijs met in de hoofdrollen Carine Crutzen en Huub Stapel. Ander bekend werk van Peter te Nuyl zijn de radiodramaseries Bommel en Het Bureau.

>> Uit Het AVRO Radiotheater – 237 Redenen Voor Seks werd in tien delen van 15 tot en met 19 en van 22 tot en met 26 mei 2012 uitgezonden op NPO Radio1. Een productie van Palentino Media.

Deel dit artikel