Misschien is het je al opgevallen: De Muziekfabriek, hét lunchprogramma op NPO Radio 4, heeft sinds een tijdje een nieuwe presentator. Naast Jet Berkhout en Carine Lacor horen we vanaf september 2022 Willem de Vries.

Willem de Vries

Van huis uit is Willem de Vries zanger, als bariton zingt hij in opera's en oratoria. Aan zijn zangcarrière begon hij eigenlijk pas op latere leeftijd, nadat hij zich had toegelegd op de hobo en piano. De liefde voor muziek werd al van kinds af aan aangewakkerd. Bij Willem thuis werd alle soort muziek gedraaid, van pop tot klassiek, ook jazz. Van Rita Reys tot Bob Dylan en van Andrew Lloyd Webber tot de Matthäus Passion. 

Het Prinsengrachtconcert 2021

In 2021 was Willem de Vries een van de vocale solisten op het Prinsengrachtconcert! Kijk naar de beroemde aflsuiter 'Aan de Amsterdamse grachten':

Luistertip van Willem

Willem tipt graag een pianowerk van Maurice Ravel. Het betreft het eerste deel uit Gaspard de la nuit genaamd Ondine. Volgens Willem wordt in dit meesterwerk de verleidelijke waternimf Ondine bijna achteloos virtuoos verklankt. 

Iedere zondag presenteert Willem de Vries De Muziekfabriek tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 4

Deel dit artikel