In de film Kapsalon Romy krijgen drie generaties vrouwen te maken met de gevolgen van Alzheimer. Als de bejaarde kapster Stine niet haar dochter Margot maar haar tienjarige kleindochter Romy in vertrouwen neemt is dit het begin van een groot avontuur. 

De film Kapsalon Romy zie je zondag 4 april om 15.30 uur op NPO ZAPP

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Kapsalon Romy
Bron: Melle van Essen
Oma Stine blijkt Alzheimer te hebben
Kapsalon Romy

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

clock update 5 okt 2020, 12:35

Kapsalon Romy heeft vier Gouden Kalveren gewonnen en was daarmee de grote winnaar. De film won in de categorie Beste Scenario en Beste Regie. Hoofdrolspeelster Beppie Melissen won een Gouden Kalf voor Beste Actrice en Noortje Herlaar won in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol. De Gouden Kalveren 2020 werden uitgereikt tijdens de 40ste editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

AVROTROS is coproducent van deze ontroerende bioscoopfilm. Kapsalon Romy was vanaf 2 oktober 2019 te zien in de bioscopen. Bekijk de trailer.

De film Kapsalon Romy zie je zondag 4 april om 15.30 uur op NPO ZAPP

Deel dit artikel