In de film Kapsalon Romy krijgen drie generaties vrouwen te maken met de gevolgen van Alzheimer. Als de bejaarde kapster Stine niet haar dochter Margot maar haar tienjarige kleindochter Romy in vertrouwen neemt is dit het begin van een groot avontuur.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Kapsalon Romy
Bron: Melle van Essen
Oma Stine blijkt Alzheimer te hebben
Kapsalon Romy

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

AVROTROS is coproducent van deze ontroerende bioscoopfilm. Kapsalon Romy is vanaf 2 oktober 2019 te zien in de bioscopen. Bekijk alvast de trailer.

Prijsvraag:

Wij mogen 2 kaartjes per winnaar weggeven voor deze bioscoopfilm. Laat voor maandag 21 oktober weten met wie jij deze film absoluut wil zien en waarom.

Deel dit artikel